Tütünden elde ettikleri geliri çocuklarının eğitimine harcıyorlar

Muş’ta geçimlerini çiftçilikle sağlayan Söylemez çifti, tütünden elde ettikleri gelirin büyük bir bölümünü çocuklarının eğitimi için ayırıyor.

Haberde İnsan 24.08.2021 11:43:25 0
Tütünden elde ettikleri geliri çocuklarının eğitimine harcıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.08.2021 11:43

Muş’ta geçimlerini çiftçilikle sağlayan Söylemez çifti, tütünden elde ettikleri gelirin büyük bir bölümünü çocuklarının eğitimi için ayırıyor.

Muş’un Sungu beldesinde ikamet eden 6 çocuk sahibi 55 yaşındaki Mehmet Şirin ve Fatma Söylemez (50) çifti, 25 yıldır tütün ekimi yaparak geçimlerini sağlıyor. Okula devam eden 5 çocuğun eğitim-öğretimi için 8 dönüm alanda tütün ekimi yapan Söylemez çifti, buradan elde ettiği gelirin büyük kısmını okul masrafları için ayırıyor. Tatil dönemlerinde evde bulunan çocuklar da anne ve babalarına yardım etmeyi ihmal etmiyor.

“Tütünleri satarak öğrencilerimin masraflarını karşılıyorum”

Çiftçilikle uğraştığını ve tütün ekimi yaptığını ifade eden Mehmet Şirin Söylemez, ilkbaharda ekimini yaptığı fidelerin şu anda kırımına başladıklarını söyledi. 8 dönüm alandan 2 ton tütün beklediğini ifade eden Söylemez, “Şu anda ailemin hepsi bu işle uğraşıyor. Okul açıldıktan sonra çocuklar okula gidiyor, ben ve hanım tek kalıyoruz. 6 çocuğum var ve 5’i okuyor. Tütünleri sattığım zaman öğrencilerimin masraflarını karşılıyorum. Kırtasiye olsun, kitap olsun, deneme ihtiyaçlarını buradan sağlıyoruz. Dershane okul arasında gidip geliyoruz. Bütün para hemen hemen oraya gidiyor” dedi.

“Ömrümün 25 yılı tütün içerisinde geçti”

Anne Fatma Söylemez ise 25 yıldır tütünle uğraştıklarını anımsatarak, “Tütünün ekim, biçim, kırım gibi işlerini yapıyoruz. Ömrümün 25 yılı tütün içerisinde geçti. 6 çocuğum var. Bu tütünle çocuklarımızı okutuyoruz. Geçimimiz sadece tütüncülükle sağlanıyor. Tütünden gelen parayı çocukların okul masraflarına veriyoruz. Kadınlar olarak işimiz çok zor çünkü bir taraftan ev işiyle, misafirle, yemekle ve tütünle uğraşıyoruz. Bu iş sadece erkekle olacak iş değil. Bayan da olması gerekiyor.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ