Türkmen gelin, Elazığ’da döner kesip köfte yapıyor

TÜRKMENİSTAN’DAN GELİN GELDİĞİ ELAZIĞ’DA, EŞİNİN AÇTIĞI LOKANTADA DÖNER KESİP SALÇALI KÖFTE YAPAN MAKSAD JUMAMURADOVA ERKEKLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Haberde İnsan 16.08.2020 10:41:45 0
Türkmen gelin, Elazığ’da döner kesip köfte yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2020 10:41

Türkmenistan’dan Elazığ’a gelin gelen Maksad Jumamuradova, eşinin açtığı dükkanda döner kesip, Elazığ’a özgü salçalı köfte yapıyor.

4 yıl önce Türkmenistan’dan İstanbul’a çalışmaya gelen Maksad Jumamuradova, burada Gökhan Dost ile tanıştı. Bir süre sonra evlenen ve 2 çocukları olan çift daha sonra Elazığ’a dönüş yaptı. Burada dönerci dükkanı açan Dost, yanına usta aldı fakat memnun kalmadı. Ardından Jumamuradova, ‘ben onlara taş çıkartırım’ diyerek eşinin yanında çalışmaya başladı. Kısa sürede döner kesmeyi öğrenen Jumamuradova ustalara taş çıkarır hale geldi. Dönerin yanı sıra Elazığ’a özgü salçalı köfte ve biftek de yapan Jumamuradova, güler yüzü ile müşterilerinin vazgeçilmezi oldu.

“Beni görenler bazen şaşırıyor, ‘Abla sen mı keseceksin’ diyorlar”

Döner keserken kendisini görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade eden Maksad Jumamuradova, “Ben Türkiye’ye çalışmak için gelmiştim. İstanbul’da aynı mahallede kalıyorduk ve eşim ile orada tanıştık. Onun yine böyle bir kafe ve döner dükkanı vardı. Sonrasında Elazığ’a geldik ve burada evlendik. Çok mutluyum. Bu arada Elazığ’ı çok sevdim, insanları da çok iyiler. Kocam ile beraber çalışıyoruz. Döner kesebiliyorum. Eşime her konuda yardımcı oluyorum. Beni görenler bazen şaşırıyor, ‘Abla sen mi keseceksin’ diyorlar. Ailem Türkmenistan’da .Bir tek kendim Türkiye’de yaşıyorum ve Türk vatandaşı olmak istiyorum” dedi.

“Ustalardan daha iyi yapmaya başladı”

Tanıdıkları vesilesiyle eşi ile tanıştıklarını dile getiren Gökhan Dost “Eşim, Türkmenistanlı. İstanbul’da da döner işi yapıyordum. O arada birisinin vesilesiyle tanıştık. Babam, rahatsızlanınca buraya gelmeye karar verdik. Amacımız, hem ziyaret hem de tatil etmekti. Sonrasında burada bir dükkan açmaya karar verdik. Yine döner üzerine dükkan açtık. Bu işe ilk başladığımızda usta aldık ancak ustadan randıman alamadığımız için hanım ‘ben kendim yapayım ve onlara taş çıkartırım’ dedi. İşe başladı ve ustalardan daha iyi yapmaya başladı. Akabinde de güzel tepkiler almaya başlayınca bu şekilde devam etmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

“Tek başına dükkanı işletebiliyor, rahatlıkla gidip servisimi dağıtabiliyorum”

Eşinin döner kesmekle kalmadığını bunun yanı sıra köfte ve biftek gibi yemekleri de yaptığını aktaran Dost, “Elazığ’a özgü salçalı köfte yapıyor, döner kesiyor ve biftek yapıyor. Dükkanı istediğim şekilde bırakıyorum. Gözüm arkada kalmıyor. Tek başına dükkanı işletebiliyor, rahatlıkla gidip servisimi dağıtabiliyorum. Yani gönül rahatlığıyla gidebiliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ