Türk Kızılay, Ramazan ayında binlerce vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor

Türk Kızılay Bingöl Şubesi, Ramazan ayı nedeniyle bin 750 ihtiyaç sahibi vatandaşa 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıyor.

Haberde İnsan 6.04.2022 10:29:20 0
Türk Kızılay, Ramazan ayında binlerce vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.04.2022 10:29

Türk Kızılay Bingöl Şubesi, Ramazan ayı nedeniyle bin 750 ihtiyaç sahibi vatandaşa 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıyor.

2022 yılını ’Dayanışma Yılı’ ilan eden Türk Kızılay, deprem, yangın gibi afetlerin yanı sıra Ramazan ayında da vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de ihtiyaç sahiplerini Ramazan ayında yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı, sıcak yemekleri iftar öncesi vatandaşlara ulaştırıyor. Ramazan ayı öncesi bin 200 kişiye yemek ulaştıran Türk Kızılay’ı Bingöl Şubesi, bu ayda bin 750 kişiye sıcak yemekleri servis araçlarıyla gönderiyor. Türk Kızılay Şube Başkanı Fevzi Kaya, Türkiye’de ve Dünya’da nerede ihtiyaç varsa Kızılay’ın orada olduğunu söyledi.

Ramazan ayı boyunca bin 750 kişiye sıcak yemek ulaştıracaklarını söyleyen Kaya, “Kızılay olarak Türkiye genelinde nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, afet durumunda ve nerede yardıma ihtiyacı olarak bir vatandaşımız varsa Türk Kızılay’ı oradadır. Dünya’da da nerede bir ihtiyaç varsa Kızılay oradadır ve en iyi şekilde görevini yapıyor. Kızılay Bingöl Şubesi olarak her yıl bin 200 kişiye hafta sonu hariç sıcak yemeği servis araçlarımızla birlikte götürüp teslim etmekteyiz. Ramazan ayı dolasıyla bunu bin 750 kişiye çıkardık. Her gün Cumartesi-Pazar dahil servis araçlarımızla 3 çeşit sıcak yemeği ve Ramazan pidesiyle, yanında bir gün tatlı, bir gün ayran, bir gün yoğurt şeklinde götürüp evlerine teslim etmekteyiz” dedi.

Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara 500 TL nakdi yardımda bulunacaklarını belirten Kaya, “Ayrıca geçen yıl 800 vatandaşımıza 500 TL nakdi yardımda bulunduk. Bu sene bu sayıyı bin 396 kişiye çıkardık. Müracaatlarımız da başlamıştır. Vatandaşlarımız nakdi yardımda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ