Tunceli’de sıcaktan bunalan vatandaşlar havuza koştu, görüntüler Ege ve Akdeniz’i aratmadı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Tunceli’de sıcaktan bunalan vatandaşlar havuzlara akın etti. Ortaya çıkan görüntüler Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerini aratmadı.

Haberde İnsan 4.07.2021 10:19:49 0
Tunceli’de sıcaktan bunalan vatandaşlar havuza koştu, görüntüler Ege ve Akdeniz’i aratmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2021 10:19

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Tunceli’de sıcaktan bunalan vatandaşlar havuzlara akın etti. Ortaya çıkan görüntüler Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerini aratmadı.

Tunceli’de son günlerde etkisini arttıran ve 40 derecenin üzerine çıkan sıcak havalar, vatandaşları bunalttı. Hafta sonunu da fırsat bilen kent sakinleri, çevre illerdeki vatandaşlar ve ülke dışından tatil için memleketine gelen gurbetçiler, şehir merkezindeki Munzur Nehrinin kenarında bulunan havuzu doldurdu. Kadın, çocuk, genç, yaşlı yüzlerce vatandaşın akın ettiği havuzda kimileri yüzerek serinlerken kimileri ise güneşlenmeyi tercih etti. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Tunceli’deki bu görüntüler, Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerini hatırlattı.

Almanya’dan geldiğini belirten Mesut Demirkıran, bir haftadır Tunceli’de olduğunu söyledi. Aslen Tuncelili olduklarını belirten Demirkıran, "Her sene buraya geliyoruz. Antalya, Bodrum gibi yerleri hiç beğenmiyoruz, burayı çok beğeniyoruz. Tunceli çok sıcak, ama biz sıcağa hasret kaldık. Almanya’da hava iyi değil. 2 hafta kalıyoruz, güneşin tadını çıkartıyoruz. 20 sene gelmemiştim. İlk geldiğimde şaşırdım, il çok gelişmiş. Turistlik yerler açılmış, çok güzel olmuş. Bölgeden vatandaşlar Tunceli’ye geliyor" dedi.

"Ege kıyılarında da tatilimizi yapıyoruz, Tunceli oraları aratmıyor"

İsveç’ten geldiklerini aktaran Sinan Emek ise kaldıkları ülkenin soğuk olduğunu dile getirerek, "Kendi memleketimize geldik. Çok güzel bir havuz. Biz Ege kıyılarında da tatilimizi yapıyoruz. Oraları aratmıyor, her yönüyle güzel bir yer. İnanılmaz bir sıcaklık var, ailecek geldik, hep beraber serinledik. Yedik, içtik, eğlendik ve dinlendik. Gerçekten çok güzel" diye konuştu.

Hozat ilçesinden geldiklerini dile getiren Devrim Gencer de "Serinlemek için geldik. Gerçekten çok güzel bir atmosferi var buranın. Ailecek eğlenebileceğimiz bir yer, devamlı geliyoruz. Ege ve Marmara’ya çok gittik. Ama burası oralardan daha iyi bir yer. Daha rahatız ve huzurluyuz. Hiçbir şekilde geri kalır yanı yok" şeklinde konuştu.

"Burası bir Ege ve Akdeniz ile aynı ambiyansa sahip"

İşletme sahibi Aydın Engin, tesislerinin 2019’dan beri hizmet verdiğini söyledi. Engin, "Yerli ve yabancı turistlere hizmet vermekteyiz. Burası bir Bodrum, Ege, Akdeniz değil ama aynı ambiyansa sahip. Gelen insanlar çok memnun. Yüzmek ve stres atmak için tercih eden çok insan var. İnsanlar eğleniyor, yemek ihtiyacını karşılıyor ve güzel zaman geçiriyor. Korana virüsten dolayı tesisimiz 1,5 yıldır kapalıydı. Herkes zor günler geçirdi. İnşallah o günleri geride bırakıp tekrar daha iyi yıllara kavuşacağız. Erzincan, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum’dan gelen vatandaşlarımız var. Burada eğlenip, dinlenip dönüyorlar. Elimizden geldiği kadar hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Sıcaklık gerçekten çok yüksek. İnsanlar evde bunalmaya başladı. Kaçacak yerleri burası. Gelip burada serinliyorlar. Sıcaklığın artmasıyla beraber yoğunda kaçınılmaz oldu" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ