Terör örgütü PKK’nın şehit ettiği 6 TCDD personeli ile 2 sivil vatandaş anıldı

Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Demiriz Tren İstasyonu’nda 25 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 6 TCDD çalışanı ile 2 sivil vatandaş düzenlenen programla anıldı.

Haberde İnsan 11.06.2021 17:51:39 0
Terör örgütü PKK’nın şehit ettiği 6 TCDD personeli ile 2 sivil vatandaş anıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2021 17:51

Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Demiriz Tren İstasyonu’nda 25 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 6 TCDD çalışanı ile 2 sivil vatandaş düzenlenen programla anıldı.

12 Ağustos 1996’da bölücü terör örgütü PKK mensubu ikisi kadın sekiz terörist, Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Demiriz İstasyonu’na saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıda görev başındaki Kubilay Fidan, Aziz Ekici, İsmail Berber, Abuzer Sağnak, Bedrettin Gümüstepe ve İsmail Eryigit isimli TCDD personelleriyle istasyonda bulunan Halil İbrahim Yavan ve Cuma Çiçek isimli vatandaşlar şehit edilmişti. Demiriz Tren İstasyonu’nda şehitler için anma programı düzenledi. Anma programına, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TCDD Malatya Bölge Müdürü Ali Seydi Felek, TCDD çalışanları ve şehit aileleri katıldı. İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunun ardından dualar okundu.

Anma etkinliğinde konuşan Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, 12 Ağustos 1996’da bölücü terör örgütü PKK mensubu ikisi kadın sekiz eşkıyanın Demiriz İstasyonu’na geldiğini belirterek, "Gece 23.00 sularında saldırarak görev başındaki Kubilay Fidan, Aziz Ekici, İsmail Berber, Abuzer Sağnak, Bedrettin Gümüstepe ve İsmail Eryigit isimli personellerimiz ile istasyonda bulunan Halil İbrahim Yavan ve Cuma Çiçek isimli vatandaşlarımızı katletmişlerdir. Hayatlarının baharında aramızdan ayrılan ancak şehit oldukları için başımızı dik tutmamızı sağlayan kahramanlarımızı hep anmak ve hatırlamak için bir aradayız. Anadolu’ya geldiğimiz ilk günden beri bitmeyen bu düşmanlık aradan bin yıl geçmesine rağmen bize doğrultulmuş bir tehdit olarak devam etmekte, bölücü terör örgütü PKK, FETÖ gibi hainler ordusu da düşmanlara uşaklık etmektedir. Terör güçlü Türkiye’nin düşmanıdır. 165 yıldır bu toprakları vatan yapmak adına emek veren, ter döken, yeri gelince de vatan toprağına şehit düşen kahraman demiryolcular, hain PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerinin hasımlarıdır. Bu yüzden terör örgütü PKK tarafından muhtelif zamanlarda 24 demiryolcu kardeşimiz katledilmiştir. Her ferdi Mehmetçik olan bu millet, öğretmeninden, mühendisine, esnafından, işçisine vatanı için canını verir ama bayrağını yere düşürmez. Şu anda bizleri misafir eden Akçaşehirli kardeşlerimiz de şanlı bayrağımızı yere düşürmemiş, hain PKK’ya hak ettiği cevabı vermişlerdir. O gece köyde duyulan silah sesleri üzerine Akçaşehirli vatan evlatları av tüfekleriyle yardıma koşmuşlar, bebek katili hainler her zaman olduğu gibi olay yerinden kaçarak uzaklaşmışlardır. Vatanı için canını hiçe sayan kahraman Akçaşehirli hemşerilerime bu vesileyle şükranlarımı arz ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.

Daha sonra Uygun ve beraberindekiler, şehitler için ayrılan alana fidan dikti. Ardından Genel Müdür Uygun şehit yakınlarını ziyaret etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ