Tek geçim kaynağı olan ineği ölen kadına bakanlıktan sürpriz

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz günlerde tek geçim kaynağı olan ineği merada ölen Nasibe Durna isimli kadına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir inek ile buzağı hediye edildi.

Haberde İnsan 18.05.2022 14:39:44 0
Tek geçim kaynağı olan ineği ölen kadına bakanlıktan sürpriz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2022 14:39

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz günlerde tek geçim kaynağı olan ineği merada ölen Nasibe Durna isimli kadına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir inek ile buzağı hediye edildi.

İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu köyünde yaşayan Nesibe Durna’nın (60) tek geçim kaynağı olan ineği, geçtiğimiz günlerde merada otladığı sırada aniden fenalaşarak öldü. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığının, Hakkari Valiliğine verdiği talimat üzerine Durna’ya bir inek ile buzağı hediye edildi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beraberindeki Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Emniyet Müdürü Murat Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan ile inek ve buzağı aileye teslim etti.

Yeni ineklerine çok sevindiğini belirten Nesibe Durna, “Tek bir ineğim vardı. Geçim kaynağım bu inekti. Ben de başka yerdeydim. Haber geldiğinde ineğim ölmüştü. Sanırım yediği ottan zehirlenmişti. Ben tek geçim kaynağım ineğime çok üzüldüm. Allah razı olsun bugün valimiz ve kaymakamımız bize sürpriz yaparak bir inek ve bir buzağı hediye ettiler. Çok mutluyum. Bugün bana en güzel hediye bu oldu. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise bakanın talimatıyla aileye bir inek ve buzağı hediye ettiklerini belirterek, “Teyzemiz güle güle kullasın. Hayırlı olsun kendisine. Bununla beraber Hakkari bölgesinde tarım alanında, çiftçilik alanında güzel hizmetlerimiz oluyor. Bakanımız başka zaman inşallah teyzemizle de konuşacak’’ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ