Sönmez’den 19 Mayıs mesajı

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı Gürkan Sönmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Sönmez, “Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği Türk gençlerine

Haberde İnsan 18.05.2022 11:36:50 0
Sönmez’den 19 Mayıs mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2022 11:36

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı Gürkan Sönmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Sönmez, “Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği Türk gençlerine büyük görevler düşmektedir” dedi.

19 Mayıs 1919’un Türk Milleti için çok önemli bir tarih olduğunu söyleyen Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı Gürkan Sönmez, Türk Milletinin, bağımsızlık ve hürriyete ilk adımlarını bu tarihte attığını belirtti. Başkan Sönmez mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Özgürlük mücadelesi Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmasıyla başlamıştır. Mustafa Kemal, milletin bağımsızlığı için yine milletin kararlığı ve azmine inanır. Büyük Önder Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yakmış, bu ateş vatanın dört bir köşesine yayılmıştır. Anadolu insanının beraberce tek yumruk olarak birleşmesini sağlamıştır.

Atatürk, Türk Milleti için girdiği mücadelede tüm gücünü, milletin inanç ve güvenine borçludur. Milletinin daima şerefli bir şekilde yaşamasını isteyen Atatürk, tam bağımsızlık hedefine ulaşana kadar asla vazgeçmemiştir. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için atılan ilk adımdır. Kurtuluş mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Atatürk, Cumhuriyeti Türk gençliğine armağan etmiştir.

Biz Türk Milleti kurtuluş savaşımızın başlangıcı olarak 19 Mayıs tarihini “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutluyoruz. Söz veriyoruz! Büyük sıkıntılar ve fedakarlıklar ile kazanılan bu destanı hiç bir zaman unutmayacağız, canımız pahasına koruyacağız. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği Türk gençlerine büyük görevler düşmektedir.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özveriler neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, biz gençlere emanet edilmiştir. Bu sebepledir ki bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. İleride ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan biz Türk gençleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükseltecek dimağlar olarak ne denli büyük bir sorumluluk üstlenmiş olduğumuzun bilinç ve idrakindeyiz. Bu inançtan aldığımız azim ve kararlılıkla ülkemizi, en iyi yere getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Gençler, milli ve manevi değerlerimize sahip, çalışkan, vatanını, milletini seven bu ülkenin yarınları olarak; daha çok çalışmalı ve ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmalısınız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu olsun.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ