SERKA ile “engelleri” aşacaklar

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) mali desteğiyle Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çok amaçlı “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi” kurulacak.

Haberde İnsan 6.01.2021 09:55:16 0
SERKA ile “engelleri” aşacaklar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2021 09:55

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) mali desteğiyle Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çok amaçlı “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi” kurulacak.

Kars’ta engellilere yönelik ilk kez çok amaçlı yaşam merkezi kuruluyor. Serhat Kalkınma Ajansı’nın 6.Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi” projesiyle başvuran ve projesi mali destek almaya hak kazanan Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Ajans arasında sözleşme imzalandı. Yaklaşık iki yıl sürecek projenin sözleşmesini SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Doğan Yıldız imzaladı.

Proje kapsamında, Kars kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan yaklaşık 300 engelli ve 200 engelli ailesine yönelik çok amaçlı yaşam merkezi kurulacak. Kurulacak çok amaçlı yaşam merkezinde, engelli bireylerin bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve istihdam rehberliği ihtiyaçları karşılanacak, destek bakım hizmeti sunulacak ve iş uğraşı atölyeleri kurularak meslek sahibi olmaları sağlanacak. Proje aynı zamanda, her yaş grubundan kadın ve erkek engelli bireylerin yaşam standartlarını geliştirmeyi, resim, müzik, el sanatları, yöresel ürün ve okuma yazma kursları aracılığıyla sosyal yaşama daha aktif katılmalarını arttırmayı da amaçlıyor.

Merkezde yine hem engellilere ve hem de ailelerine yönelik psikososyal destek hizmetleri de sunulacak. Çok amaçlı yaşam merkezinin kurulmasıyla birlikte, çocukları bir taraftan eğitim alıp sosyal yaşama katılırken, aileler de kendilerine bir nebze de olsa vakit ayırma fırsatı bulacak ve engelli bireylere yönelik sorumluluklar aile ve çok amaçlı yaşam merkezi arasında paylaşılmış olacak.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ