Şehitlikte duygulandıran doğum günü

Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılı etkinlikleri kapsamında şehit oğullarının mezarını ziyaret eden Keskinkılıç ailesi, şehitlikte pasta keserek şehit üsteğmenin doğum gününü kutladı.

Haberde İnsan 18.03.2022 13:40:55 0
Şehitlikte duygulandıran doğum günü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2022 13:40

Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılı etkinlikleri kapsamında şehit oğullarının mezarını ziyaret eden Keskinkılıç ailesi, şehitlikte pasta keserek şehit üsteğmenin doğum gününü kutladı.

Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya Şehir Mezarlığı’ndaki askeri şehitlikte düzenlenen törene katılan şehit Selim Keskinkılıç’ın ailesi, programın ardından ise 4 Haziran 1997 tarihinde Kuzey Irak’taki Çekiç Operasyonu sırasında Zap’ta düşen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın mezarına geçti. Anne Fatma ve baba Ahmet Keskinkılıç, şehit Selim’in doğum günü olduğunu belirterek, evladının mezarına ’’Canımız doğum günün kutlu olsun’’ notu yazılı çiçek bıraktı. Şehidin 18 Mart 1972 doğumlu olduğunu belirten anne ve baba Keskinkılıç, 25 yıldır ayrı kaldıkları evlatlarının her yıl mezarı başında doğum gününü kutladıklarını da kaydetti.

Şehidin babası Ahmet Keskinkılıç, “Bugünü hiç unutmuyoruz. Şehitlerimizi devamlı ziyarete geliyoruz. Şehidimizin hem doğum günü bugün hem de şehitleri anma günü olarak burada kutluyoruz. Ruhları şad olsun. Bu ziyaretlerimiz bitmiyor, bitmeyecek de. Mekanları cennet olsun. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin” dedi.

Şehidin annesi, Fatma Keskinkılıç, her yıl oğullarının doğum gününü mezarı başında andıklarını ifade ederek, ’’Şehitler gününü kutluyorum. Özel olarak bugün oğlumun doğum günü, doğum gününü de kutluyorum. Biz her sene oğlumun doğum gününü mezarı başında anıyoruz. Bu kolay bir şey değil ama onun gururu, onun bize yaşattığı gurur. Hiçbir şeye değişmiyorum. Mekanları cennet olsun. Nur içinde yatsınlar” diye konuştu.

Evlatlarının doğum gününü mezarı başında kutlayan aile nedeniyle duygusal anlar yaşayan Malatya Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki kent protokolü ise Şehit Selim Keskinkılıç’ın mezarına karanfil bırakarak, şehidin 50. doğum yıldönümünü kutladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ