Şehit ve gazi ailelerinden aidat alınmıyor

Kars Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ertaş, 100’ün üzerinde tarımla uğraşan şehit ve gazi yakını olan çiftçilerden oda aidatı ücreti almadıklarını belirtti.

Haberde İnsan 23.02.2021 12:17:50 0
Şehit ve gazi ailelerinden aidat alınmıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2021 12:17

Kars Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ertaş, 100’ün üzerinde tarımla uğraşan şehit ve gazi yakını olan çiftçilerden oda aidatı ücreti almadıklarını belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Merkez Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararı Kars’ta uyguladıklarını ifade eden Ertaş, “Yani ülkesi için canını feda eden ve şehit olan gazi olan insanların, hem canından olurken, hem de parasını almak bize yakışmaz” dedi.

Kars’ta odalarına kayıtlı tarımla uğraşan 100’ün üzerinde çiftçinin bulunduğunu belirten Başkan Adem Ertaş, şehit ve gazi yakınlarının oda aidat almadıklarını söyledi.

Adem Ertaş, “Biz kurum olarak Kars Ziraat Odası ve Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanlığı olarak Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla şehit ve gazi yakınlarından aidat almamaktayız. Yani ülkesi için canını feda eden ve şehit olan gazi olan insanların, hem canından olurken, hem de parasını almak bize yakışmaz. Biz ülkemize hizmet eden bu insanların karşılığında aidat almadan işlemlerini yapıyoruz. Bizim kurumumuzda herhangi bir aidat yok” dedi.

Öte yandan Kars Ziraat Odası Başkanlığı’na şehit ve gazi yakını kayıtlı üyeler odaya gelerek işlemlerini kısa sürede yaptırdıklarını kaydettiler.

Başkan Adem Ertaş’a teşekkür eden Kıbrıs gazisi oğlu Kerem Alp, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunun Kars’ta diğer oda başkanlarına da örnek olmasını temenni ediyorum. Şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı alınmıyor” diye konuştu.

Kars’ta tarımla uğraşan Ziraat Odası Başkanlığı’na kayıtlı şehit ve gazi yakını çiftçiler odaya gelerek kısa sürede işlemlerini yaptırarak evlerinin yolunu tutuyor.

Kars Ziraat Odası Başkanlığı’nın yapılan uygulamanın diğer odalara örnek olması bekleniyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ