Polat; “Fedekâr kadınlarımızı kutluyorum”

Müstakil Sanayici Ve İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı Zeynep Polat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak bir mesaj yayınladı.

Haberde İnsan 8.03.2022 10:49:57 0
Polat; “Fedekâr kadınlarımızı kutluyorum”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 10:49

Müstakil Sanayici Ve İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı Zeynep Polat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak bir mesaj yayınladı.

“Türk kadını toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır” diyen Zeynep Polat, Türk kadınlarının Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adadıklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadının çalışma hayatındaki hak arama mücadelesinin adı olduğunu belirten Polat, 8 Mart’ın, kadınlar için dayanışmanın birlikte mücadele etmenin adı olduğunu ifade etti. Polat, "Burada önemle ifade etmek isteriz ki, çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümü için kadınlarımıza da görevler düşmektedir. Sivil toplumda görev alan kadınlar Türk kadınının temsilcisi ve ümididir. Kamuda kadınlarımız artık güçlerinin farkına varmalı ve sorunların çözümü için kendileri mücadele ortamında yer almalıdırlar’’ dedi.

Kadınların fedakârlık abidesi olduğuna da dikkat çeken Polat, “Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yapılmasına rağmen yetersiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin ülkemiz gündeminden tamamen çıkması için gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle çıkarılmasını arzu etmekteyiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri ve şehit eşleri, çalışan, çalışmayan tüm kadınların, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ içtenlikle kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ