PKK’nın şehit ettiği oğlunun hatıralarını 28 yıldır saklıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Akalın köyünde yaşayan Hüsna Onat (80), PKK terör örgütü tarafından şehit edilen oğlunun hatıralarını 28 yıldır sakladığı sandığı bir an olsun yanından hiç ayırmıyor.

Haberde İnsan 9.03.2022 11:57:38 0
PKK’nın şehit ettiği oğlunun hatıralarını 28 yıldır saklıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.03.2022 11:57

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Akalın köyünde yaşayan Hüsna Onat (80), PKK terör örgütü tarafından şehit edilen oğlunun hatıralarını 28 yıldır sakladığı sandığı bir an olsun yanından hiç ayırmıyor.

1994 yılında Yüksekova’da çıkan bir çatışmada Naif Onat (56), PKK’lılar tarafından şehit edildi. O günden bugüne yaşanan o acının ardından Hüsna Nine, oğlundan kalan not defterini, cüzdanını, saatini, tıraş takımını, fotoğrafını ve Türk bayrağını sakladığı sandıkta 28 yıldır yanından ayırmıyor. Yaşadığı sürece sandığı yanında ayırmayacağını ifade eden Hüsna Nine, öldüğü zaman ise sandığın kendisiyle toprağa gömülmesini istedi. Oğlunun ölümünden sonra gözlerine ak düştüğünü ve eskisi gibi göremediğini söyleyen Hüsna Nine, “Bu sandıktan onun kokusunu alıyorum. Allah hiç kimseye evlat acısını vermesin. Benim canım oğlum Naif Onat çıkan bir çatışmada şehit düştü. Benim canımdan can gitti. Bu sandık onun hatıralarını barındırıyor. Ben 28 yıldır bu sandığı gözüm gibi saklıyorum. Ben yaşadığım sürece bu sandık benle olacak. Eğer ölürsem benle toprağa gömsünler. Acının tarifi yoktur. Ben bu acıyı her gün, her saat, her vakit hissediyorum. Ben onun eşini ve çocuğunu gördüğümde yine onu hissediyorum. Biliyorum o şimdi cennette. Bazen çocukları gelir, ‘bize ver bu sandığı’ diyorlar. Ben o sandığı kendimle toprağa götüreceğim. Onlar benim yaşama sebebim. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizden razı olsun. Bu devlet; Allah için savaşan ve Allah yolunda olan bir devlet. Allah hiçbir askerimizin, polisimizin ayaklarına taş değdirmesin inşallah” dedi.

“Babam bu vatan, bu topraklar için şehit oldu”

Yüksekova Sevgi Kardeşlik Dayanışma Derneği Başkanı Naim Onat ise “Ninem sürekli eve geldiğimizde bu sandığın içinde bulunan babamın eşyalarını çıkartarak acısını dindiriyor. Çünkü ninem 28 yıl önce oğlunu kaybetti. O acıyı atamıyor üzerinden. Bazen nineme babamın sandığını bize ver diyoruz ama hiçbir şekilde vermiyor. Ninem her gün ağlıyor. Ondaki evlat acısı, onun gözlerine yansıdı zaten. Şimdi eskisi gibi görmüyor. Babam bu vatan için ve bu toprak için şehit düştü. Bizler de onun yolunda olacağız. Biz de artık üzülüyoruz. Nenem beni de görünce ağlıyor. Beni de babama benzetiyor” ifadelerini kullandı.

28 yıl önce eşini şehit veren Kibar Onat da, “Bendeki acı zaten bitmez. Acı ama ben onun için yıkılmadım, bugüne kadar çocuklarıma baktım. Şükür onlar hepsi büyüdü, hepsi de babalarının yolunda gidiyorlar. Allah bu acıyı kimseye vermesin, unutması mümkün değil. Biz yaşadığımız sürece onun adını yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ