Pasinler’de el emeği göz nuru eserler sergilendi

Pasinler Halk Eğitim Merkezi tarafından Bulkasım ve Ağaçlar Mahallesinde ev hanımlarına yönelik düzenlenen kursların dönem sonu sergileri törenle açıldı.Bulkasım Mahalle Evinde düzenlenen Dikiş, Nakış, Rölyef ve Hediyelik Eşya Kursla

Haberde İnsan 1.05.2019 16:15:33 0
Pasinler’de el emeği göz nuru eserler sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.05.2019 16:15

Pasinler Halk Eğitim Merkezi tarafından Bulkasım ve Ağaçlar Mahallesinde ev hanımlarına yönelik düzenlenen kursların dönem sonu sergileri törenle açıldı.

Bulkasım Mahalle Evinde düzenlenen Dikiş, Nakış, Rölyef ve Hediyelik Eşya Kurslarının dönem sergisi açılışına Pasinler Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı AydınTaşbaşı, usta oğretici Sema Babagil, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halime Göşker, kamu kurumlarının şube müdürleri ile Bulmadım mahallesi kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan usta öğretici Sema Babagil, “Bu eserler 6 aylık emeğin sonucu ortaya çıktı. Kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirebilecekleri verimli bir kurs oldu. Bu kursların düzenlenmesi ve kadınlarımızın eğitimli bir şekilde el emeği göz nuru eserler üretmesi ve aile ekonomilerine katkı sağlaması gurur verici bir durumdur. Pasinler Halk Eğitim Müdürümüz de geldiğimiz ilk günden beri çalışmalarımıza destek veriyor. Azimli ve istekli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. İnşallah bu kurs gibi diğer kurslarımızın da açılışını hep birlikte gerçekleştiririz. Bu kursumuzun hanımlara ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

İkinci açılış töreni ise Ağaçlar Mahallesi’nde yapıldı. Seniha Nart’ın usta öğretici olarak görev aldığı sergi de kursiyerin eserleri büyük ilgi gördü.

Dikiş, nakış kurslarına 12 bayan kursiyer katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra hazırlanan ürünlerinin sergilendiği stantlar katılımcılar tarafından gezildi.

Sergide hediyelik eşya, ahşap boyama, takı tasarım, moda tasarım, ev tekstili, boncuk işleme, dikiş-nakış, çanta yapımı, çeyiz ürünleri, dekoratif ev aksesuarları, yatak odası tekstili gibi kursların ürünleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında ayrıca katılımcılara bir müzik dinletisi düzenlendi. Falime Göşker’in seslendirdiği birbirinden güzel eserler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ