Örnek genç, depremzede kedileri en kaz altından çıkardı, sahiplendi

Elazığ’da Meydana Gelen 6.8 Büyüklüğündeki Depremde Enkaz Altında Kalan Ve Sağ Kurtulan Kedilere, Bir Hayvansever Tuttuğu 2 Odalı Evde Bakmaya Başladı.

Haberde İnsan 4.02.2020 10:38:57 0
Örnek genç, depremzede kedileri en kaz altından çıkardı, sahiplendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2020 10:38

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan ve sağ kurtulan kedilere, bir hayvansever tuttuğu 2 odalı evde bakmaya başladı.

24 Ocak Cuma günü meydana gelen merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6.8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan ve sahipsiz olan kedilere 22 yaşındaki Burhan Can Polat sahip çıktı. Sürsürü Mahallesi Halit Turgut Sokakta depremden önce diğer kediler için kiraladığı 350 liralık 2 odalı evde sokakta ve enkaz altında kalan kedileri de beslemeye başladı. Üniversiteye hazırlanan ve 10 kedisi olan 4’ünü enkaz altından ve bölgesinde bulan Polat, onların yaralarını sarıp tedavisini de üstlendi. Şimdi sosyal medya üzerinde kedileri sahiplenecek kişilere ulaşmaya başlayan Polat, tek tek hepsine bir sıcak yuva bulmayı hedefliyor.

Uzun zamandır sokak hayvanlarına baktığını belirten hayvansever Burhan Can Polat, “Onları koruyorum. Zarar gelmesini önlüyorum. Bu evde oturan yoktu bende hayvanlar için kiraladım. Sokakta bulduğum ve depremde enkaz altında ve oralarda bulduğum kedileri sahipleniyorum. Buradaki eve aylık 350 lira veriyorum. Deprem nedeniyle herkes bir yerlere gitti. Bazıları kedilerini evde bıraktılar. Enkaz altındaki kedileri de çıkardım getirdim. Toplamda 4 tane kedim var enkaz altında çıkardığım. Durumlar biraz ağırdı. Şuan iyi durumdalar. Öğrenciler kedi alıp bakıyorlar. Deprem olduğunda hepsi gitti. Kediler evde kaldı. O ev yıkılabilir o hayvanda o evin altında kalabilir. Hayvan orada ne yapacak kimse düşünmüyor. Kedilerin olduğu yeri bana söylüyorlar. Bende gidip orada kedileri alıp getiriyorum. İlk olarak kliniğe götürüyorum. Oradaki tedavilerin ardından ben burada kendi çabalarım ile tedavilerini yapıyorum" dedi.

Şu anda 10 kediye baktığını anımsatan Polat, "Deprem yerlerinde gezdiğimde kedileri sahipleniyorum. Bazı kediler direk insan gördüğünde yanına geliyor. Evde beslenen kediler mama gördüğünde hemen geliyorlar. Sahiplenmek isteyenleri buraya bekliyorum. Kedileri sahiplendirdiğimde ne oldu diye her zaman sorarım" diye konuştu.

Uzun zamandır çocuklarının kedi almak istediğini belirten Erdal Yalçınkaya da, “Evimin sağlam raporu almasını bekliyordum. Evim sağlam çıktı. Bende çocuklarıma burada bir kedi alıp evimize gidiyoruz. Depremde korkan ve enkaz altında kalan kedileri toplamış. Bizde insanlık yaparak bir kediye sahip çıktık” diye konuştu.

Babasından uzun süredir kedi istediğini aktaran Ezgi Yalçınkaya ise, “Ailemi ikna edememiştik. Burhan abinin sayfasını gördüm. Çok sokak hayvanını besliyordu. Aileme gösterdim sayfayı ve kedi almaya karar verdik. Aldım kedi çok cana yakın ve sevecen bir kedi” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ