Malatya’da protokol ve girişimciler iftarda buluştu

Malatya Girişim Gurubu tarafından pandemi nedeniyle ara verilen iftar buluşmaları, bu yıl kent protokolünün katılımı ile gerçekleşti.

Haberde İnsan 24.04.2022 17:22:57 0
Malatya’da protokol ve girişimciler iftarda buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.04.2022 17:22

Malatya Girişim Gurubu tarafından pandemi nedeniyle ara verilen iftar buluşmaları, bu yıl kent protokolünün katılımı ile gerçekleşti.

Malatya Mövenpick Otel’de gerçekleşen Girişim Gurubu Geleneksel İftar buluşmasına Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Önceki dönem Malatya Milletvekili Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İzzettin Duman, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Naci Şavata, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, İl Müftüsü Veysel Işıldar, AK Parti İl Başkan vekili Hakkı Pekel, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, MESOB Başkanı Şevket Keskin ile sivil toplum kuruluşu temsilciler, kurum müdürleri, işadamları ve Malatya Park AVM paydaşları katıldı. Kuran’ı Kerim tivaleti ile başlayan programda iftar sonrası konuşan Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, 2 yıldır pandemi nedeniyle biraraya gelememenin burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu yıl hastalığın da azalması ile normale dönüldüğünü ve yeniden tüm paydaşları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başdemir, “Birbirimizi çok özlemiştik. Pandemi insanları birbirinden uzaklaştırdı. Ama Allaha şükür sağlık içerisinde yine bir aradayız. Ne kadar şükretsek aydır. Ramazan bizim kültürümüzde apayrı bir yeri olan kutsi bir aydır. Ramazan yardımlaşma, kardeşlik, görüşme, sevgi ve birbirimizi kucaklama ayıdır. Allah’a şükür bu mübarek gecede hep birlikteyiz. Oruçlarımızı tuttuk, iftarımızı açtık. Bir düşünür diyor ki; biz orucu tuttuk ama oruç bizi tuttu mu? diye soruyor. Peki, orucun bizi tutması ne demektir bunun üzerine düşündünüz mü? Peygamber efendimiz (s.a.v) diyor ki bazı oruç tutan insanlar vardır ki sadece aç kalırlar. Önemli olan gerçekten bunun içini oldurabilmek. Yani birisi bize hakaret ettiğinde ve kötü bir söz söylediği zaman ben oruçluyum diyebiliyorsak oruç bizi tutmuştur. Başkasının hakkına, devletin, milletin hakkına el uzatırken oruçlu olarak aman burada durayım diyorsak oruç bizi tutmuştur.

Bizim toplumumuz, bizim milletimiz büyük millettir, değerleri olan bir millettir. Devletimiz her yerde var. 7 kıtada var. Bütün yoksullara ve gariplere el uzatıyor. Sicil toplum örgütleri ve halkımız paylaşarak bir takım sıkıntıları gideriyor” ifadelerine yer verdi.

İftar programı daha sonra semazen gösterisi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ