Malatya’da 3 kurum erişilebilirlik logosu aldı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde faaliyetlerini sürdüren Malatya ili Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, erişebilirlik logosu verilen kurumla

Haberde İnsan 22.02.2022 15:02:54 0
Malatya’da 3 kurum erişilebilirlik logosu aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2022 15:02

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde faaliyetlerini sürdüren Malatya ili Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, erişebilirlik logosu verilen kurumlara logoları takdim edildi.

Aile Sosyal Politikaları Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan erişilebilirlik logosunu Malatya’da almaya hak kazanan Malatya Havalimanı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Down Kafe, Özel Güvenim Bakım Merkezi olmak üzere 3 kuruma erişebilirlik logoları takdim edildi.

Açılış konuşmasını Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz gerçekleştirdi. Havalimanı Müdürü Akyüz, Malatya da Kamu Kurumları arasında ilk belgeyi aldıklarından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Galip Sökmen ise, Malatya’da bugüne kadar 275 binanın denetlendiğini belirterek “Bakanlığımız tarafından yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamda il müdürlüğü olarak ilimizde 2014 yılı itibari ile Erişilebilirlik İzleme ve Değerlendirme çalışmaları kapsamında 275 bina denetlenmiştir. Yapılan denetimler sonucunda Malatya Havalimanı Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Gülenyüzler Kafe ve Özel Güvenim Bakım Merkezi Erişilebilirlik Belgesini almayı hak kazandı” dedi.

“Vatandaş odaklı çalışıyoruz”

Devletin vatandaş odaklı çalıştığını kaydeden Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de, “Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin hür ve eşit sayılması, bu insanlarımızın devlet hizmetlerinden yaralanmaları noktasında da eşit hizmetlerin sunulmasıdır. Vatandaşlarımızın alt kültür ve kimliğine bakılmaksızın eşit görülmesi, devlet kurumlarının da gerek personeliyle, gerek fiziki imkânlarıyla devlet hizmetlerinin sunumumda kendilerini hazır hissetmesidir. Bugün burada ele aldığımız konu vatandaş odaklı devlet yönetiminin bir alt dalıdır. Devlet kurumlarının fiziki ortamların kullanımının vatandaşın kullanımına hazır hale getirilmesidir. Engellilerin ihtiyaçlarını düşünüyor ona göre hizmetlerimizi planlıyor ve sunuyoruz. Bugünkü sunduğumuz hizmetler de bunlardan bir tanesidir. Bunların hepsi bir standart, bir gelişmedir. İnşallah daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Malatya Havalimanı terminal binası önünde erişebilirlik flaması törenle göndere çekildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ