Kurdeleyi torunu kesti

Erzurum’da Gazeteci-yazar Vedat Refayeli, İkinci Kişisel Karikatür Sergisini Düzenlenen Törenle Açtı. Serginin Açılış Kurdelesini, 1,5 Yaşındaki Torunu Minik Ayşe Naz Kesti.

Haberde İnsan 2.11.2019 09:01:43 0
Kurdeleyi torunu kesti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.11.2019 09:01

Erzurum’da Gazeteci-Yazar Vedat Refayeli, ikinci kişisel karikatür sergisini düzenlenen törenle açtı. Serginin açılış kurdelesini, 1,5 yaşındaki torunu minik Ayşe Naz kesti.

Uzun yıllar Erzurum’da gazetecilik yapan Vedat Refayeli, Pusula Gazetesi’nde günlük yayınlanan karikatürlerinden oluşan 2. kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılış kurdelesini Refayeli’nin 1.5 yaşındaki torunu Ayşe Naz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve MHP İl Başkanı Naim Karataş’ın kucağında kesti.

MNG Alışveriş Merkezi’nde açılan sergiye katılım yoğun oldu. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı karikatür sergisini gezen vatandaşlar, bir yandan da ellerindeki telefonlar ile beğendikleri çizimlerin resimlerini çektiler.

Hoşgörü kültürümüz fazla

30 yıldır çizim yapan Gazeteci Vedat Refayeli, yaklaşık bir yıldır Pusula okurları için karikatürler çiziyor. Türkiye ve Erzurum gündemini yerel şive ile karikatürize eden Refayeli, “Erzurum’da iyi şeyler olduğu gibi eleştirdiğimiz yanlış işlerde oluyor. Tasvip etmediğimiz, veya kamuoyu tarafından tepki alan konuları düzeltmek için farklı bir dil kullanıyoruz. Konuşmakla olmuyor, çizerek sorunların çözümüne katkı sağlıyoruz. Tabi bunu da yerel yöneticilerin hoşgörüsüne sığınarak yapıyoruz. Bu manada hoşgörü kültürünün de gelişmesine katkı sağlıyoruz. Yerel yöneticilerin hoşgörüsü olmasa bu eserler meydana çıkmaz. Çizimlere konu olan yöneticilere ve sergiye katılan sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılışına; AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, AK Parti eski İl Başkanları Fatih Yeşilyurt ve Hüseyin Tanfer, eski Erzurum Barosu Başkanı Faruk Terzioğlu, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Sergi MNG AVM’de bir hafta süreyle gezilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta yüzme şöleni: Minik sporcular yarı final biletini aldı


Van Spor

Ünilig Taekwondo’da Fırat Üniversitesi’ne bronz madalya


Van Spor

Kars’ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı: Milli takım yolunda kıran kırana mücadele


Van Spor

Play-off yolunda örnek hareket: Dükkanı bordo-beyaza boyadı, müşterilere forma dağıttı


Van Spor

Badminton Milli Takımı’nda 5 Erzincanlı sporcu


Van Spor

Yeşilyurtspor play-off ilk turuna galibiyetle başladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sözeri: "Takımıma güveniyorum"


Van Spor

Galatasaray'a büyük şok! Gençlerbirliği'ne yenilerek Türkiye Kupası'na veda etti


Van Spor

Elazığ’da 23 Nisan coşkusu spor etkinlikleriyle yaşandı


Van Spor

Takım kaptanına sarılmak için gözyaşı döken öğrenciye anlamlı jest


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Play-Off ilk maçına çıkıyor


Van Spor

Ahmet Dal: "Şampiyonluklar bir günde kazanılmaz"


Van Spor

Bahar Şenlikleri futsal müsabakasıyla başladı


Van Spor

Konya'da gol 120+2'de geldi! Fenerbahçe, kupaya veda etti


Van Spor

Erzincanlı boksör Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırat Üniversitesi’nde spor şenlikleri başladı


Van Spor

Başkan Alan sözünü tuttu: Öğrencilere formalarını hediye etti


Van Spor

Elazığ’a gülle atmada altın madalya


Van Spor

Battalgazi Belediyespor play-off’u garantiledi


Van Spor

Erzincanlı genç badmintoncular Avrupa’da 3 madalya kazandı


Van Spor

Vali Aydın Baruş kutlama coşkusuna katıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ