Köy öğretmeni evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan, evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor.

Haberde İnsan 6.01.2022 11:55:51 0
Köy öğretmeni evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2022 11:55

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan, evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor.

İlçeye 45 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan, 4 ay önce dışarda bulduğu ve ‘Paşa’ adını verdiği yavru sincabı evine aldı. Evinde sincap için özel malzemelerle bir yer oluşturan Atılgan, ona bakmaya başladı. Yavru sincabı biberon ve aldığı sütle besleyen Atılgan, eşiyle birlikte evin maskotu olan sincaba çocuğu gibi bakıyor. Evin içerinde rahat gezen sincap, aile ile beraber hem geziyor hem de onlarla oynuyor.

Sincabı evlerine ilk aldıklarında ona sadece süt içirdiklerini anlatan Atılgan, şimdi ise sincabın evde yapılan tüm yemekleri yediğini söyledi. Evin içerinde çocuk gibi hareketler sergileyen sincabın ailenin neşe kaynağı olduğunu aktaran Atılgan, “Sincap artık bu evin bir ferdi. Benim aslında çocukluktan beri hayvanlara karşı bir sevgim var. Bu sincabı bulmam da tam tesadüf oldu. Daha yavruydu ve gözleri kapalıydı. Biz ilk aylarda aynı çocuk gibi sütle besledik. Annesi kadar olmasa bile yine elimizden geldiği kadar baktık. Şimdi bir insan gibi ev ortamına alıştı. Normalde bunların besini belli ama şuan bizim yediğimiz ve içtiğimiz her şeyi yiyip ve içiyor. O portakalı çok seviyor zaten. Benim bildiğim kadarıyla sincaplar ceviz yer ama bu her şeyi yiyor. Bu da sevindirici bir şey” dedi.

“Yabancıları tanıyor”

Evde besledikleri sincabında artık kendilerini tanıdığını vurgulayan Atılgan, “O da bize çok alıştı. Bizimle oynuyor ama dışardan gelen yabancıları hemen tanıyor ve bazen onlara karşı saldırgan oluyor. Çünkü sadece bizim olmamızı istiyor. Biz kalkmadan o da uyanmıyor ve biz uyumadan o uyumuyor. Yani ev ortamına alıştı. Biz evde olmadığımız zaman da pencereye gelir ve bizim ne zaman eve döneceğimizi bekler. Eve geldiğimde hemen üzerime atlıyor ve benimle oynuyor. Yani biz ona, o da bize çok alıştı” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ