Köy öğretmeni evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan, evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor.

Haberde İnsan 6.01.2022 11:55:51 0
Köy öğretmeni evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2022 11:55

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan, evinde beslediği sincaba çocuğu gibi bakıyor.

İlçeye 45 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan, 4 ay önce dışarda bulduğu ve ‘Paşa’ adını verdiği yavru sincabı evine aldı. Evinde sincap için özel malzemelerle bir yer oluşturan Atılgan, ona bakmaya başladı. Yavru sincabı biberon ve aldığı sütle besleyen Atılgan, eşiyle birlikte evin maskotu olan sincaba çocuğu gibi bakıyor. Evin içerinde rahat gezen sincap, aile ile beraber hem geziyor hem de onlarla oynuyor.

Sincabı evlerine ilk aldıklarında ona sadece süt içirdiklerini anlatan Atılgan, şimdi ise sincabın evde yapılan tüm yemekleri yediğini söyledi. Evin içerinde çocuk gibi hareketler sergileyen sincabın ailenin neşe kaynağı olduğunu aktaran Atılgan, “Sincap artık bu evin bir ferdi. Benim aslında çocukluktan beri hayvanlara karşı bir sevgim var. Bu sincabı bulmam da tam tesadüf oldu. Daha yavruydu ve gözleri kapalıydı. Biz ilk aylarda aynı çocuk gibi sütle besledik. Annesi kadar olmasa bile yine elimizden geldiği kadar baktık. Şimdi bir insan gibi ev ortamına alıştı. Normalde bunların besini belli ama şuan bizim yediğimiz ve içtiğimiz her şeyi yiyip ve içiyor. O portakalı çok seviyor zaten. Benim bildiğim kadarıyla sincaplar ceviz yer ama bu her şeyi yiyor. Bu da sevindirici bir şey” dedi.

“Yabancıları tanıyor”

Evde besledikleri sincabında artık kendilerini tanıdığını vurgulayan Atılgan, “O da bize çok alıştı. Bizimle oynuyor ama dışardan gelen yabancıları hemen tanıyor ve bazen onlara karşı saldırgan oluyor. Çünkü sadece bizim olmamızı istiyor. Biz kalkmadan o da uyanmıyor ve biz uyumadan o uyumuyor. Yani ev ortamına alıştı. Biz evde olmadığımız zaman da pencereye gelir ve bizim ne zaman eve döneceğimizi bekler. Eve geldiğimde hemen üzerime atlıyor ve benimle oynuyor. Yani biz ona, o da bize çok alıştı” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ