Kendi ektiği sebzeleri 15 yıldır yol kenarındaki tezgahında satıyor

Bingöl’de 15 yıldır çeşitli yerlerde tarla kiralayarak ekimini yaptığı ürünleri yol kenarına kurduğu tezgahta satan 66 yaşındaki Ahmet Güç, geçimini bu şekilde sağlıyor.

Haberde İnsan 17.08.2021 09:53:32 0
Kendi ektiği sebzeleri 15 yıldır yol kenarındaki tezgahında satıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2021 09:53

Bingöl’de 15 yıldır çeşitli yerlerde tarla kiralayarak ekimini yaptığı ürünleri yol kenarına kurduğu tezgahta satan 66 yaşındaki Ahmet Güç, geçimini bu şekilde sağlıyor.

Bingöl merkez Ilıcalar beldesine bağlı İçpınar Mahallesi’nde yaşayan 66 yaşındaki Ahmet Güç, 15 yıldır çeşitli yerlerde tarla kiralayarak kendi elleriyle ekimini yaptığı sebze, karpuz ve kavunları ’Tarladan halka’ sloganıyla yol kenarına kurduğu tezgahta satıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından kırsal kesimlerde sulu tarımın gelişmesi, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla yaptırılan ve geçen yıl faaliyete geçen Ilıcalar Göletinin gelmesiyle, iki yıldır kendi köyündeki tarlada ekim yapan Güç, kuraklığa rağmen iyi bir verim aldı. Her gün sabah 05.00 sıralarında kuzenleriyle tarlaya giderek taze ürünleri toplayan Güç, yaşına rağmen 35 derece sıcaklığın altında hasat yapıp, yol kenarındaki tezgaha getiriyor.

’’Gölet sayesinde kendi köyümde üretim yapıyorum’’

Sebze, kavun ve karpuzları piyasanın altında satarak geçimini sağlayan Güç, gölet sayesinde kendi köylerinde üretim yaptıklarını söyledi. Güç, ’’15 senedir sebzecilik yapıyorum. Tarla kiralıyorum, ekiyorum. Şimdi devlet bize gölet yapmış kendi köyümüzde sebze üretiyoruz. Sabah saat 05.30’da kalkıyoruz, sulama yapıyoruz. Koparma yapıyoruz ve getirip bu tezgahta yol kenarında satıyoruz. Domatesin kilosu 2,5 lira, biberin kilosu 3 lira, patlıcanın kilosu 2 lira, kavunun kilosu 2,5 lira ve karpuzun kilosu 1,5 liradır” dedi.

15 yıldır kurduğu tezgahtan 10 kişinin ekmek yediğini belirten Güç, kuraklığa rağmen verimin bu yıl iyi olduğunu söyledi. Güç, “Biz en az 10 kişi bu tezgahtan ekmek yiyoruz. Teyze çocuklarım var onlar da benimle beraberdir. 15 senedir ben bu işi yapıyorum. Gerçi bu sene biraz kuraklık oldu ama suyumuz, göletimiz şu anda yeterlidir. Verimimiz de güzeldi, organiktir. Allah razı olsun millet de gelip alıp götürüyor. 35 derece sıcağın altında çok şükür gidip çalışabiliyoruz. Herkese de tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Üretim yapılması konusunda da çağrıda bulunan Güç, "Benim 70’e yakın yaşım var, Allah’a çok şükür gidip çalışıyoruz, koparıp burada satıyoruz. Ben herkese tavsiye ediyorum, evinde ve kahvede oturmasın” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ