Kaynanası ölmeden mezarını yaptırana yüzde 50 indirim

Muş’un Varto ilçesinde granit ve mermer işletmecisi Bayram Çetinkaya, kaynanası ölmeden mezarını yaptırana yüzde 50 indirim kampanyası başlattı.

Haberde İnsan 9.06.2021 12:56:12 0
Kaynanası ölmeden mezarını yaptırana yüzde 50 indirim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2021 12:56

Muş’un Varto ilçesinde granit ve mermer işletmecisi Bayram Çetinkaya, kaynanası ölmeden mezarını yaptırana yüzde 50 indirim kampanyası başlattı.

Varto ilçesinde granit ve mermer işletmecisi Bayram Çetinkaya, mezar taşı için ilginç bir kampanyaya imza atmıştı. Ölmeden önce mezar taşını yaptıranlara yüzde 50 indirim uygulayan Çetinkaya, fiyatların 800 liradan başlayıp 100 bin liraya kadar çıktığını söyleyerek, önceki kampanyasına bu seferde yeni bir kampanya ekleyerek kaynanası ölmeden mezar yaptırmak isteyen enişte ve geline yüzde 50 indirim kampanyası gerçekleştirdi.

Kültür Mahallesi’nde baba mesleği olan mermerciliği sürdüren Bayram Çetinkaya, mezar taşı için daha önce kampanya başlatmıştı. 2017’de ölenler için yaptırılacak mermer için yüzde 20 indirim yapan Çetinkaya, ölmeden önce mezar taşı yaptıranlara ise yüzde 50 indirim uygulaması yapmıştı. İş yerinin önüne kampanyayla ilgili yazı koyan Çetinkaya, mezar taşı fiyatlarının 800 liradan başlayıp 100 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Çetinkaya, bugünlerde kaynanası ölmeden mezar yaptıran enişteye ya da geline de yüzde 50 indirim kampanyası başlattığını ifade etti. Kampanyayı başlatmasına yaşlı ve kimsesiz bir kadının vesile olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Bir gün iş yerime yaşlı bir teyze geldi. ’Kocama mezar yaptıracağım ama 3 ayda 600 lira maaş alıyorum. Bu parayla geçineyim mi, yoksa mezar taşı mı yaptırayım’ dedi. Ben de ’Olmaz öyle, çocuğun yok mu’ dedim. O da ’Yok kimsem. Bir kocam vardı, o da öldü. Kendisine mezar taşı yaptıramadığım için geceleri rüyama geliyor ve ağlıyorum’ dedi. Kendisine, biz de ucuz taşın olmadığını söyleyerek gönderdim. Aradan üç dört gün geçtikten sonra bu kadını rüyamda gördüm. Çok kötü oldum. Teyzeyi 20 gün sonra çarşıda gördüm ve ne yaptığını sordum. O da hala mezar taşı yaptıramadığını söyleyince kendisine yardımcı olacağımı belirttim. Kocasına güzel bir mezar taşı yaptım ve teyzede bunun karşılığında üç ayda bir 100 lira ödüyor. Bu olaydan sonra işlerim çok iyi gitmeye başladı. Afyon merkezde bir mermer fabrikası var. Bu olayı iş yeri sahibi Yüksel Beye anlattım. Bana böyle bir kampanya başlatabileceğimi ve kendisinin de indirim yaparak destekleyeceğini söyledi. Ben de hiç düşünmeden kampanyayı başlattım. Ölmeden mezar taşı yaptırmak isteyenlerle notere gidip sözleşme imzalıyoruz. Geçen yıl bir kişiyle böyle bir imza attık” dedi.

Meslektaşlarını veya başka meslek gruplarını da çeşitli kampanyalar başlatarak halka destek olmaya çağıran Çetinkaya, bu yılda kaynanası ölmeyen enişte ve gelin için bir kampanya gerçekleştirdiğini kaydetti. Korona virüs hastalığı nedeniyle işlerinin artığını dile getiren Çetinkaya, kaynanası ölmeden mezarını yaptıranlar için de yüzde 50 indirim kampanyası başlattığını belirtti. Çetinkaya, bundan sonrada kimsesiz çocuklar için değişik kampanyalar yapacaklarını söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ