Kars’ta mahalle bekçilerine oryantasyon eğitimi

Kars Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan 58 çarşı ve mahalle bekçileri için oryantasyon eğitimi verildi.İçişleri Bakanlığı tarafından İl Emniyet Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere alımı yapılan çarşı ve mahall

Haberde İnsan 26.02.2019 12:44:18 0
Kars’ta mahalle bekçilerine oryantasyon eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2019 12:44

Kars Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan 58 çarşı ve mahalle bekçileri için oryantasyon eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından İl Emniyet Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere alımı yapılan çarşı ve mahalle bekçilerinden, eğitimlerini tamamlayarak Kars Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan 58 çarşı ve mahalle bekçisi için düzenlenen oryantasyon eğitimi Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kars Valisi Türker Öksüz’ünde katıldığı oryantasyon eğitimde konuşan İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Emniyet teşkilatı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da suç ve suçlularla mücadelede çok önemli vazife yerine getirmektedir. Bu çerçeve de gün geçtikçe başta Cumhurbaşkanımı, İçişleri Bakanımız ve Emniyet Teşkilatımızın değerli yöneticileri ile illerde valilerimizle baraber gerek personel, gerel araç, gereçle ve bütün bu teknolojik imkanlarla sonuna kadar takip edilerek suç ve sululukla mücadelede en üst seviyede gerekli iş ve işlemlerin yapılabilmesi için mücadele edilmekle birlikte, Kars’ta değerli Karslılarında katkısıyla en üst seviyede olan güvenlik hizmetleri, bekçilerinde katılımıyla eni bir ivme kazanacaktır. Kars sokakları artık güvenlik açısından daha canlı, daha güvenli, daha diri olacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Türker Öksüz, “Ülkemizin huzurunun, güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin tesis edilmesinde, kolluk güçlerimiz çok önemli görev ifa ediyorlar. Gerek Emniyetimiz gerek Jandarma Teşkilatımızın değerli mensupları emniyetli kolluk hizmetlerini bir yandan yerine getirirken diğer yandan da suç ve suçluyla mücadele de adli görevinde ifa ederek ülkemizin huzurunun güvenliğinin sağlanmasında çok önemli katkılarda bulunuyorlar. Ülkemizde başta terör örgütleri, PKK/PYD, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı çok önemli mücadele veriliyor. Özellikle son yıllarda verdiğimiz bu mücadelenin gerek hızlı gerekse etkili çok önemli oranda arttı. Sahip olduğumuz imkanlar Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın sahip olduğu araç, gereç, teknolojik imkanlar gerekse gittikçe artan personel kalitesi artık terörle mücadelede bir yandan çok önemli başarıların kazanılmasına vesile oldu. Diğer yandan da asayiş olaylarının önlenmesinde bizlere çok önemli güç verdi. Artık ülkemizde huzurun, güvenliğin sağlanmasında Emniyet ve Jandarma güçlerimiz görevlerini çok etkin bir biçimde, verimli bir şekilde yerine getirebiliyorlar. Tabi bu hizmetleri yürütürken kolluk kuvvetlerimize destek olmak adın Cumhurbaşkanımızın talimatı, İçişleri Bakanlığımızın koordinesi ile “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” alımına da karar verildi. İlimize verilen kontenjan çerçevesinde 70 adet Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına karar vermiştik. Tabi nihai itibariyle peyderpey bunları almaya devam ediyoruz. Bugün 58 tane Çarşı ve Mahalle Bekçimiz yanımızda, aramızda, onlara bu vesileyle teşkilata, ülkemizin güvenliğinin, huzurunun sağlanmasındaki mücadelemize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Türker Öksüz, bekçilerle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki oryantasyon eğitimleri devam ediyor. Kars’ta göreve başlayan 58 bekçinin önümüzdeki günlerde mahalle ve çarşıda görev alacak.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ