Kars’ta bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Kars’ta, 2019 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.Vali Türker Öksüz, uyuşturcuyla mücadelenin top yekün yapılması gerektiğini belirtti. Öksüz, uyuştu

Haberde İnsan 13.02.2019 11:39:32 0
Kars’ta bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2019 11:39

Kars’ta, 2019 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.

Vali Türker Öksüz, uyuşturcuyla mücadelenin top yekün yapılması gerektiğini belirtti. Öksüz, uyuşturucu tacirlene yönelik operasyonların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Koordinasayon Kurulu Toplantısı’na Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İlçe Kaymakamları, kurum ve daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Türker Öksüz, “Bağımlılıkla mücadele ederken başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılık yaratan teknoloji bağımlılığın da içinde olduğu çok önemli bir konuyu, çok önemli gündem maddesini zaman zaman periyodik aralıklarla bu toplantıda değerlendiriyoruz. Toplantının elbette yapılması kadar bu toplantıda planlanan faaliyetlerin uygulamaya konulması aslında bu mücadele açısından çok daha fazla önem taşıyor. Burada bu konuları gözden geçirirken hepimizin bir gün içerisinde olmamızı istemeyeceğiz özellikle uyuşturucudan bahsediyorum, gençlerimizi, çocuklarımızı zehirleyen çok önemli bir illetin toplumumuzun geleceğimizin istikbalini etkilememesi için hep birlikte ne tedbir alabiliriz? Nasıl önlem alabiliriz? Bunu tartıştığımız önemli bir platformda toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunun herkesin görev ve sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen Vali Öksüz, “Ülkemiz özellikle uyuşturucuyla mücadelede hem bir geçiş hem de bir konak ülke konumunda. Bizim tabi uyuşturucuyla mücadelede Balkan rotası dışında artık Kuzey ve Güney rotaları da son zamanlarda önem kazanıyor. Bunun için çok dikkat etmemiz gereken bir uyuşturucuyla mücadele konusu önümüzde maalesef duruyor. Tabi uyuşturucuyla mücadele huzurumuzun, güvenliğimizin ülke olarak sağlanmasında da en önemli alanlardan biri. Çünkü hem gençlerimizi zehirleyen bir alandan bahsediyoruz hem de tüm terör örgütlerine finansman ve kaynak sağlayan bir alandan bahsediyoruz. Terör örgütleri artık uyuşturucu maddeden elde ettikleri gelirlerle besleniyorlar. Onun için bunlarla, uyuşturucuyla mücadele önlemlerinin de zaman göre değiştiğini, değişmesi gerektiğini görmemiz gerekiyor. Çünkü uyuşturucuyla uğraşan, satan kişilerde her geçen gün yeni tekniklerle, yöntemlerle karşımıza çıkıyor. Öyle bir mücadele alanından bahsediyoruz ki sadece uyuşturucu denen illete ya da bağımlılık yaratan diğer kötü alışkanlıklara, bağımlı olan, ona bulaşan kişiler bu konuyla uğraşsın diyeceğimiz bir alan değil. Bütün hepinizi, ailemizi, çocuklarımızı bulması muhtemel bir alandan bahsediyoruz. Onun için sadece kullanan sadece uyuşturucuyu satan kişiler bu konuyla uğraşsın bu mücadele onların mücadelesi diyemeyiz. Hepimizin, bütün toplumun, kesimlerinin, sivil toplum örgütlerimizin mücadele etmesi gereken, görev alması, sorumluluk alması gereken bir alandan bahsediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Kars’ta 2018 yılında uyuşturucu satan ve kullanan 228 kişiye adli işlem yapıldı. 19 kişi ise uyuşturucudan tutuklandı.

Kars’ta 2018 yılında bin 890 gram esrar, 8 bin 795 gram eroin, bin 329 adet kenevir bitkisi, 29 adet ecstasy, 512 gram metamfetamin, 40 gram bonzai, 27 adet sentetik ve 95 adet metadonun güvenlik birimleri tarafından ele geçirildi.

Daha sonra ilgili birimler tarafından uyuşturucuyla mücadele edilirken alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında sunum yapıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ