Kars ve Çıldır Gürcistan’a sıcak asfalt yollarla bağlanıyor

Kars’ta havaların ısınmasıyla birlikte yol çalışmaları da başladı. Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığı Kars’ı Gürcistan’a modern, yüksek kalitede sıcak asfalt yollarla bağlıyor.

Haberde İnsan 21.05.2021 11:20:27 0
Kars ve Çıldır Gürcistan’a sıcak asfalt yollarla bağlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.05.2021 11:20

Kars’ta havaların ısınmasıyla birlikte yol çalışmaları da başladı. Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığı Kars’ı Gürcistan’a modern, yüksek kalitede sıcak asfalt yollarla bağlıyor.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın yakından takip ettiği Kars-Arpaçay-Çıldır’ı Aktaş Sınır Kapısı’ından Gürcistan’a bağlayacak Arpaçay-Çıldır arasında yüksek kalitede günün şartlarına uygun asfalt yol çalışmalarına yeniden başlandı.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Kars-Arpaçay-Çıldır Aktaş Sınır Kapısı arası yüksek standartlı sıcak asfalt yol projesi tamamlandığında güzergahta uluslararası taşımacılık daha sağlıklı, daha güvenli ve daha kısa sürede yapılacak.

Kars’ın Arpaçay ilçesi sınırlarında devam eden ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yürütülen yol çalışmaları vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ı Arpaçay’a, Arpaçay’ı Çıldır Gölü’ne, oradan Gürcistan’a sıcak asfalt yollarla bağlanacağını belirtti.

Aslan, “Kars ile Arpaçay arasının erişim olarak hem konforlu, hem kolay hale getrilmesi ve yine Arpaçay’ımızı biz Küçük Çatma üzerinden Akyaka’ya daha kestirme bağlayacak bir yol yaptık ki, onu da Karayolları Bölge Müdürlüğümüz yaptı bitirdi. Gürcistan’ı, Kars’a bağlamak adına en kısa güzergah, inşallah Gürcistan sınırındaki, Aktaş sınırındaki Aşık Şenlik Tüneli de bittiğinde burası çok daha avantajlı hale gelecek. Uluslar arası taşıma koridoru haline gelecek. Tabi ulaşımın bu bölgeden olması demek, ticaretin gelişmesi anlamına geliyor. Turizm bölgesi olan Kars’ı gerek Çıldır Gölü’ne kendisine düşen kısmıyla, gerek Kuyucuk Kuş Cenneti ile birlikte Ramsar Alanı’dır orası, bunlarla birlikte inşallah bu bölgenin turizmi de canlanmış olacak. İnşallah bunlarla birlikte şehirlerimiz çehresi değişiyor, gelişiyor. İnsanımız bulunduğu bölge de, yaşadığı bölgede imkana eriştikçe bırakın göç etmeyi, tam tersine, tersine göç söz konusu olacak ki, bu konuda emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ın gelişimine katkı sunmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Havalar ısındı, yol çalışmalarımız kaldığı yerden başladı. Amacımız Kars’ı modern yollarla komşu ülkelere bağlıyoruz. Arpaçay-Çıldır karayolunda çalışmalar başladı, bir taraftan sıcak asfalt yapımı sürüyor. diğer taraftan yol genişletme ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Amacımız Kars’ı modern yollarla komşu illere, hatta ülkelere bağlamak. Bunun için yürütülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yol sıcak asfalt yol çalışmaları Yolboyu köyü sınırlarından başladı. Ekipler, Yolboyu köyü Arpaçay arasında hem asfalt yapıyor, hem de yolu genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanıyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ