Kars Vali Öksüz’den gıda denetimi

Kars Vali Öksüz’den Gıda Denetimi/kars-iha)

Haberde İnsan 21.02.2020 10:35:13 0
Kars Vali Öksüz’den gıda denetimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.02.2020 10:35

Kars Valisi Türker Öksüz, kentte bulunan işletmelerde Gıda Kontrol Denetimi yaptı.

Vali Türker Öksüz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleriyle birlikte işyerlerini gezerek çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Öksüz, işletme sahiplerine gıda konusunda önerilerde de bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Kars Valisi Türker Öksüz, “Vali olmanın ötesinde bugün bir vatandaş olarak geldim. Bizde zaman zaman hepimiz gelip buralardan alışveriş yapıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız gıda güvenirliliğini sağlamak için 17-22 Şubat tarihleri arasında bir seferberlik başlattı. Gıda sektöründeki her alanda hizmet veren işletmeleri denetliyoruz. Vatandaşlarımızın temiz, hijyenik ve güvenli gıdaya ulaşması sağlık yönünden çok önemli. İlimiz açından farklı bir öneme daha sahip çünkü, turizm kenti olarak turizmde belli noktaya gelmiş, bu konuda ivme yakalamış bir şehir olarak istiyoruz ki gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz de gönül rahatlığıyla buradan alışveriş yapsınlar, gitsinler temiz, güvenilir gıdaları tüketsinler ve ilimiz için bu durumun önemli ölçüde katma değer oluşturmasını istiyoruz. Bütün ziyaretçilerimizin Kars’tan memnun ayrılmasını istiyoruz” dedi.

Uygulanan denetimlerin etap etap gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Öksüz, “Denetimlerimiz önce süt ve süt ürünlerinde başladı, daha sonra et ürünlerine, ondan sonra fırınlara ve kasaplar ile şarküterileri alanında faaliyet gösteren işletmelerde denetimlerimiz sürüyor. Ayrıca denetimlerimiz toplu tüketim yerleri, kantinlerde de devam ediyor” diye konuştu.

Vali Öksüz, kurallara uyan işletmelere teşekkür ederek, 2019 yılında toplam 2 bin 941 işletme denetlendiğini ve kurallara uymayan 17 işletmeye de toplam 150 bin lira idari para cezası kesildiğini sözlerine ekledi.

Vali Öksüz gıda güvenliğini bozan işletmelere karşı herhangi bir toleranslarının ve tavizlerinin olmayacağının altını çizerek, konunun takipçisi olacaklarını, kendisinin de bir vatandaş olarak işletmelerden alışveriş yaptığını, güvenilir gıda tüketiminin herkesin hakkı olduğunu kaydetti.

Vatandaşlara da çağrı da bulunan Vali Öksüz, “Bizim Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı ekipler denetimlerini yapıyor ama vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım. Gerek toplu tüketim yerlerinde gerek üretim yerlerinde gıda güvenliğine yönelik aykırılığa vatandaşlarımız rastlarsa ALO 174 hattını arayarak bu konudaki şikayetlerini, taleplerini iletebilirler. Ona uygun olarak da görevlilerimiz her türlü denetimi yapıp, sonucunda da gerekli hukuki işlemi başlatırlar” şeklinde konuştu.

Vali Öksüz daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün ile birlikte gıda denetim ekiplerinin denetimlerini yerinde inceledi ve denetimler hakkında bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ