"Kardeşimin Hayali Projesi" ile Ağrılı çocuklar hayallerine kavuştu

Ağrı’daki 164 çocuğun hayalini taşıyan otobüs Samsun’un Tekkeköy ilçesinden yola çıkarak Hamurun yukarı deredibi köyüne ulaştı.

Haberde İnsan 11.06.2022 11:18:07 0
"Kardeşimin Hayali Projesi" ile Ağrılı çocuklar hayallerine kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2022 11:18

Ağrı’daki 164 çocuğun hayalini taşıyan otobüs Samsun’un Tekkeköy ilçesinden yola çıkarak Hamurun yukarı deredibi köyüne ulaştı.

Türk Kızılay Tekkeköy şubesi ve Tekkeköy Belediyesi iş birliğinde Ağrı’nın Hamur ilçesinden 164 çocuğun hayalleri gerçekleştirildi. "Kardeşimin Hayali Projesi" adında "Bir hayale destek bin gülüşe sebep" sloganıyla yapılan projede, çocuklardan videolu mesajla hayal ettikleri şeyler öğrenildi. Daha sonra bu hayaller alınan çeşitli desteklerle temin edilerek bir otobüse yüklendi. Prenses elbisesinden bisiklete, giyecekten tablete çeşitli hayallerle birlikte Ağrı’ya gelen gönüllüler bunları, oradaki çocuklara hediye ettiler.

Kızılay Ağrı şube Başkanı Orhan Tatlı yaptığı açıklamada, "Bir hayal ile başlayan yolculuk Samsun’dan 750 kilometre uzaklıktaki çocukların mutluluğuna vesile oldu. Şenlendirme Projesi ile ilimize yaptığınız bu ziyaretten dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Herşey bir hayal ile başlar ve sizler şimdi çocukların hayali için ilimizdesiniz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz" ifadelerine yer verdi.

Tekkeköy Kızılay İlçe Başkanı Emine Haliloğlu ise, “Uzun süredir sürdürmeye çalıştığımız bir projemiz vardı. Ağrı Hamur ilçesinin İlköğretim Okulu’na bir proje yaptık. Orada kırsal kesimde yaşayan çocuklara hayallerini sorduk. Videolarını aldık ve hayallerini gerçekleştirdik. Proje ortağı olarak da Tekkeköy Proje İmam Hatip Lisesi ve 19 Mayıs Anaokulu proje ortağımız oldu. Hediyelerin hazırlanmasında bize destek veren esnaflarımıza teşekkür ederim. Bize çok büyük destek verdiler” dedi.

Programa Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Tekkeköy Belediye Başkan yardımcı Aydın Karmil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, okul müdürleri, öğretmenler ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ