Kadınlar kooperatif kurdu, ’Anadolu Meleği’ markasıyla satışa başladı

Elazığ’ın Keban ilçesinde kooperatif çatısı altında bir araya gelen ev kadınları, üretim yaparak aile bütçesine katkı sağlamanın sevincini yaşıyor.

Haberde İnsan 27.02.2022 09:15:25 0
Kadınlar kooperatif kurdu, ’Anadolu Meleği’ markasıyla satışa başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2022 09:15

Elazığ’ın Keban ilçesinde kooperatif çatısı altında bir araya gelen ev kadınları, üretim yaparak aile bütçesine katkı sağlamanın sevincini yaşıyor.

Keban’da kooperatif çatısı altında güçlerini birleştiren ev kadınları, yaklaşık 1 yıl önce tarımsal üretim yapmaya başladı. Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın öncülüğünde bir araya gelen 12 ev kadını, ilçe genelindeki tüm kadınların ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmesini sağlamak adına yaklaşık 1 yıl önce ’Anadolu Meleği Keban Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurdu. Kendi bağ bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan kadınlar, hasat ettikleri ürünleri turşu, reçel, pekmez, pestil, salamura yaprağı, salça ve kurutmalık gibi ürünlere dönüştürerek tüketiciyle buluşturuyor. Ürünleri kent merkezindeki esnaf ile belediye tarafından tahsis edilen alanlarda kurdukları stantlarda ve çeşitli etkinliklerde sergileyerek satışını gerçekleştiren kadınlar, ürünlerini internet üzerinden de satıyor. Ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkı sağlayan kadınlar, oluşturdukları markayı büyütmeyi hedefliyor.

Kebanlı kadınların bu kooperatifle ailelerine katkı sağladıklarını belirten Kooperatif Kurucu Üyesi Ayşegül Şahin, “Kooperatifimiz yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Kadınlarımızın isteği ve başkanımızın öncülüğünde kurmuş olduk bu kooperatifi. Kadınlar evde ürettikleri bu ürünleri bir pazar alanımız olmadığı için satamıyordu. Biz de kadınlara bu imkanı sunduk. Kadınlar ürettikleri bu ürünleri buraya getirerek onlardan alıyoruz. Biz de internetten hem de düzenlenen fuarlarda gidip satmaya başladık" dedi.

"Kadınların bir şey yapabildiğini görsün istedik"

Şu an satışların çok iyi gittiğini aktaran Şahin, "Kebanlı kadınlarımızla birlikte markamızı oluşturduk. Oluşturduğumuz bu markanın ürünlerini il dışına da satıyoruz. Burada kadınlar yaz döneminde köylerinde yetişen bazı otlar var sarı kantaron, civanperçemi, papatya, dağ kekiği gibi otları toplayıp getirip hijyenik ortamda paketleyip müşterilerimizin satışına sunuyoruz. Biz geçen yıl yeni kurulduğumuz için belirli bir miktar kazancımız oldu ama bu kazancımızı kadınlara daha çok verdik. Kooperatifin fazla bir karı olmadı. Biz sadece kadınlarımıza bir öncelik verdik. Eşleri kadınların bir şey yapabildiğini görsün istedik. Hanımlarımız da kendi bir şey kazandıktan sonra bu yıl mesela üretim konusunda daha istekliler. Geçen yıl bir kilogram ürün getiren kadın bu yıl 10 kilogram ürün getirmek için ısrar ediyor” diye konuştu.

Kooperatif üyesi Melahat Can, “Keban’daki kadınlarımız yaptıkları reçel, pekmez, kurutmalık biber ve daha birçok ürünü getirip burada satıyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ