İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Hancı: “İlkokullarda iş sağlığı ve güvenliği dersi verilmeli”

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG-SEN) Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Hancı ve sendika görevlileri İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Gökçe Kamacı ve Hamide Yalçın, Vali Okay Memiş’i makamını ziyaret e

Haberde İnsan 4.04.2019 14:57:08 0
İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Hancı: “İlkokullarda iş sağlığı ve güvenliği dersi verilmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.04.2019 14:57

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG-SEN) Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Hancı ve sendika görevlileri İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Gökçe Kamacı ve Hamide Yalçın, Vali Okay Memiş’i makamını ziyaret etti.

İş sağlığı ve güvenliği tüm dünyada önemli sorunlardan birisi olduğunu belirten İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Hancı, “Bu alanda yapılacak kaliteli düzeltmelerle iş kazaları minimum seviyeye düşürülebilir. Fakat Türkiye’de bu anlamda önem oldukça az. Sadece işverenler değil çalışanlarda iş güvenliğine karşı vurdumduymaz tavırlar sergiliyor. ‘Olacağına varır’ lafına sığınan binlerce insan iş kazaları sonucu ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG SEN) bu anlamda önemli çalışmalar yapan bir yapı halinde. Sadece iş sağlığı ve güvenliği çalışanlarına yönelik değil diğer insanların iş kazalarına karşı duyarlı ve tedbirli olabilmeleri için de önemli adımlar atıyor” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Hancı, “Yapılan görüşmede ilimizdeki iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda mevcut durumu Valimize anlattık. Bu konuda yapılabilecek çalışmalardan bahsedildi. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda ilkokullar olmak üzere tüm okullarda eğitimler verilmesi konusunda vali beyin olumlu görüşü alındı. Karşılıklı yapılan konuşmalar neticesinde görüşme olumlu sonuçlandı” diye konuştu.

Sendika olarak faaliyetlerine ile iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değinen Hancı, “İş sağlığı ve güveliği çalışan toplumda oldukça önemlidir. Ülkemizde her yıl ortalama bin 500’den fazla insanımız iş kazalarında hayatını kaybediyor. Yine bu kazalar sonucu binlerce insan sakat kalıyor ve yüzlerce çalışanımız çoğu tedavi edilemeyen meslek hastalığına yakalanıyor. Söz konusu alanda yapılabilecek çalışanların başında hiç şüphesiz eğitim gelir. Özellikle temelden verilebilecek eğitimler gelecek nesillerin daha sağlıklı bir iş hayatı oluşmasını sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Yine ilkokullardan sonra eğitimlerin bir üst boyutuna dikkat çeken Hancı, “İş sağlığı ve güvenlik tedbirleri ile ilgili işyerlerinde çalışanların bilinçlendirilmesi için işverenlerin işçilere konuyla ilgili eğitiminin sağlaması oldukça önemlidir. İşyerlerinde mutlaka iş sağlığı ve güvenliği noktasında düzenli olarak eğitimler verilmelidir. Bu eğitimler çalışanları iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilinçlendirilerek olası iş kazalarının önüne geçmek ve risk seviyesini azaltmak için çalışma hayatında önemli yer teşkil eder” açıklamalarında bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ