İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Başkan Oral’ı ziyaret etti

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’ı makamında ziyaret etti.Erzurum Ticaret Borsası hizmet binasında bugün gerçekleşen ziyarette ikili ilişkiler ve.

Haberde İnsan 19.02.2019 16:02:17 0
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Başkan Oral’ı ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.02.2019 16:02

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’ı makamında ziyaret etti.

Erzurum Ticaret Borsası hizmet binasında bugün gerçekleşen ziyarette ikili ilişkiler ve ekonomi ele alındı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Başkonsolosumuz Soltanzadeh ile iki ülke arasında yapılması gereken sosyal ve ekonomik alandaki çalışmaları ele alma fırsatı yakaladık. İran bizim için kardeş bir ülke. Üyelerimizin iş fırsatlarını İran’daki oda ve borsalar ile çalışma alanlarını görüşme fırsatımız oldu. Bu anlamda, sanayi ve ticaret açısından üyelerimizin avantajları ve dezavantajları, güçlü yanlarımız nelerdir bunları da görüşme fırsatı bulduk. Bizler aynı toprakların insanlarıyız. Aynı kültürün insanlarıyız. Tarihe baktığımız zaman bunlar iç içe yaşayan toplumlar olarak ön plana çıkmaktadır. Bu iş birliği ile ekonomiye, iş dünyasına ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağımıza inancım tamdır. Bizlerde tarih de olduğu gibi bundan sonrada bu bağları daha da sıkı tutup tarihi kültürel sosyal ve ekonomik anlamda İran ile işbirliği gayretlerimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ciddi anlamda bir vizyon belirlenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Oral, borsası üyelerinin ticaret ve sanayi sektöründe işbirliği ile yakalayacakları avantajları değerlendirip mevcut potansiyellerini tamamen kullandıkları takdirde iki ülkenin de üstün güç ve söz sahibi olma yolunda emin adımlar atacağını sözlerine ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh ise, “İran’ı en iyi anlayan ülkeler arasında Türkiye ve Erzurum vardır. Buralar da kalıcı dostluklar kurulmuştur. Bilindiği üzere İran İslam Cumhuriyeti her zaman Türkiye ile münasebetlerin genişletilmesinde gayret göstererek, Ticaret hacmimizin yükseliş göstermesi içinde iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar imzalanmıştır. Bizlerde ikili ilişkilerimizi daha üst seviyelere çıkarmanın peşindeyiz“ şeklinde konuştu.

Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’a gerçekleştirdiği ziyarette, İran’a özgü el sanatları motifi işlemeli bir tablo hediye etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ