İngiliz turistler Bitlis’e hayran kaldı

Doğu Anadolu Bölgesi ziyareti kapsamında Bitlis’e gelen İngiliz turist kafilesi, kentin tarihi ve turistik yerlerine hayran kaldı.

Haberde İnsan 16.02.2022 10:34:29 0
İngiliz turistler Bitlis’e hayran kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.02.2022 10:34

Doğu Anadolu Bölgesi ziyareti kapsamında Bitlis’e gelen İngiliz turist kafilesi, kentin tarihi ve turistik yerlerine hayran kaldı.

Doğu Anadolu Bölgesini gezmek üzere bir araya gelen yaklaşık 15 kişilik İngiliz turist kafilesi, gezi programları kapsamında Bitlis ve ilçelerini gezdi. Türk rehberler eşliğinde Vangölü Ekspresi ile Tatvan’a gelen grup, Tatvan ilçe sahili ve ilçe merkezini gezdikten sonra Ahlat ilçesine geçti. Ahlat’ta bulunan tarihi Selçuklu Mezarlığı başta olmak üzere ilçedeki tarihi ve turistik yerleri gezen turist kafilesi daha sonra il merkezine geçti. İldeki tarihi ve turistik alanları da bir bir gezen grup, Bitlis’te bulunan Tarihi Paşahan Han’da ise Bitlis’in meşhur kebabı olan büryan kebabından tattı. Günü doya doya geçiren İngiliz turistler gördükleri güzelliklere hayran kaldı. Gündüz kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezen kafile akşam ise Tarihi Paşahan Han’da düzenlenen müzikli yöresel yemek programıyla gönüllerince eğlendi.

Turist kafilesine rehberlik eden Sally Glover, kafile üyelerinin kenti çok beğendiğini söyledi. Grup üyelerinin tamamının Bitlis’e ve bölgeye ilk defa geldiğini anlatan Glover, grup üyelerinin tekrardan kente gelmek istediklerini ifade ettiklerini kaydetti.

Grubu ağırlayan Tarihi Paşahan Hanı işletme sahibi İbrahim Solmaz ise turistlerin hem kentin güzelliğine hem de büryan kebabı başta olmak üzere yöresel yemeklerine hayran kaldıklarını dile getirdi. Turist kafilesinin tarihi hana da ayrı bir ilgi gösterdiklerini kaydeden Solmaz, “Bitlis’te 1500’lü yıllarda Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından yapılan tarihi Papşen Hanı; Paşahan adıyla kafe, restoran ve kahvaltı salonu olarak hizmet vermektedir. Bu akşam burada ağırladığımız misafirler İngiltere’den ilimizi görmeye gelen turist grubudur. Biz Bitlisliler olarak misafirperverliği çok severiz ve kendilerini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kendileri ilk defa Bitlis’e geliyor ve hana girdiklerinde buranın tarihi dokusuna hayran kaldılar. Biz elimizden geldiğince ilimizin tanıtımına ve kalkınmasına önem vermekteyiz. İlimize gelen yerli ve yabancı misafirleri her zaman ağırlamaktan gurur duyarız” dedi.

Kafile üyeleri, hayran kaldıkları Bitlis’e yeniden gelip detaylı şekilde gezmek istediklerini ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ