İhtiyaç sahiplerine ‘Askıda Et’ kampanyası

Malatya’da bir kasabın başlatmış olduğu ‘Askıda Et’ kampanyasına vatandaşlardan büyük destek gelirken, kampanyanın Ramazan ayından sonra da sürdürülmesi hedefleniyor.

Haberde İnsan 19.04.2022 10:43:13 0
İhtiyaç sahiplerine ‘Askıda Et’ kampanyası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2022 10:43

Malatya’da bir kasabın başlatmış olduğu ‘Askıda Et’ kampanyasına vatandaşlardan büyük destek gelirken, kampanyanın Ramazan ayından sonra da sürdürülmesi hedefleniyor.

Yeşilyurt ilçesinde kasaplık yapan Ramazan Koç, ihtiyaç sahibi ailelere et ulaştırmak için ‘askıda et’ kampanyası başlattı. Büyük destek gören kampanyanın Ramazan sonrasında da sürdürülmesi planlanıyor. Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan kasap Koç, ”Biz sahada olduğumuz için biliyoruz. Eskiden 10-15 TL’lik kıyma alan vatandaşlarımız vardı. Onlar artık gelmiyor. Etin kilosu bugün 125 TL, Malatya gibi bir yerde 125 TL çok büyük bir rakam. Biz de onlar gelmiyor utanıyor gelemiyor diye dedik ki onlar gelmiyorsa askıda et yapalım biz gidelim onlara. Evlerine gidelim çünkü biliyoruz kimin ihtiyacı var. Kampanyanın iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Hayırsever vatandaşların et alırken bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması için askıda bırakarak kampanyaya destek olduğunu kaydeden müşterilerden Doktor Ubeyt Akçin ise “Malatyalıların hayırda yarışacaklarına ve diğer kasap arkadaşlara da çok güzel örnek olacağını bir nebze olsun vatandaşlarda bir merhamet duygusu bir birliktelik yardımlaşma duygusunu oluşturacağını düşünerek askıda et projesini başlatmış olduk” ifadelerini kullandı. Kampanyaya talebin yoğun olduğuna değinen Akçin, “İnsanlar çok düşük miktarda kıyma alır duruma geldi. Biz birer kilo aldığımız zaman 900 gram evimize götürsek 100 gram askıya bırakırız. Ondan bir insan daha faydalanmış olur. Bu tamamen bir insanlık projesidir. Şuana kadar baya bir talep oldu. İnsanlar geliyorlar merhametin yüksek olduğu toplumumuzda bu tür projelere öncülük etmek bizler için mutluluk kaynağı. İhtiyaç sahipleri hiç sıkılmadan utanmadan gelip alabilirler. Bu zor günleri de lafla değil de birbirimize destek olarak yardımlaşarak geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Kampanyayı desteklediklerini belirten müşteriler ise artan fiyatlardan dolayı evine et götüremeyen ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kampanyanın güzel bir fikir olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ