Hobisini işe dönüştüren vatandaş insan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu

Elazığ’da çocukluktan gelen hevesle bir çift Anadolu çoban köpeği beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, köpek yetiştirme çiftliği kurdu. Görenlerin yok böyle bir hobi dediği çiftlikte köpekleriyle vakit geçiren Özmedir, bir tanesine 5

Haberde İnsan 11.04.2021 12:10:52 0
Hobisini işe dönüştüren vatandaş insan boyunda çoban köpekleriyle çiftlik kurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2021 12:10

Elazığ’da çocukluktan gelen hevesle bir çift Anadolu çoban köpeği beslemeye başlayan Oğuzhan Özdemir, köpek yetiştirme çiftliği kurdu. Görenlerin yok böyle bir hobi dediği çiftlikte köpekleriyle vakit geçiren Özmedir, bir tanesine 50 bin TL teklif etmelerine rağmen satış yapmadığını aktardı.

Merkeze bağlı Hıdır Baba köyünde hayvancılıkla uğraşan Oğuzhan Özdemir, çocukluktan gelen hevesle bir çift Anadolu çoban köpeği aldı. Ardından köpeklerin üremesi ve kendisinin de diğer illerden damızlık alması ile hayvanlarının sayısı artmaya başladı. Ticari bir amaç gütmeyen ve hiçbir köpeğini vermeye kıyamayan Özdemir, bahçesine kafesli bir çiftlik kurdu. Özmedir’in boyuna yaklaşan 20 damızlık, 10 da yavru köpek bulunan çiftlik görenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye’nin en iyi köpeklerinden biri olarak bilinen Anadolu çoban köpekleri, et ve mama ile besleniyor. Bir köpeğine 50 bin lira vermelerine rağmen satmadığını belirten Özdemir, emniyete, askeriyeye ve sadece kendileri gibi bakabilenlere zaman zaman verdiğini aktardı.

"Köpeğimize 50 bin lira verdiler, 100 bin de verseler vermem"

Köpeklere karşı çocukluktan gelen bir hevesi olduğunu belirten Oğuzhan Özdemir, “Özellikle de Anadolu çoban köpeklerine karşı hevesim vardı. Bir çift ile başladık ve ürettik. Sevdiğimiz için bırakamadık. Onun yavrusu, bu güzel derken çiftlik haline dönüştürdük. Bir ticari amacım yok, zevk uğruna besliyorum. Bunları güzellik yarışmalarına götürüyoruz, dereceler alıyorlar. Bunlar çoğaldıkça barınak yeri sağlamak için çiftlik yaptık. Hepsinin 25 metrekare alanda kafesleri var. Açık alanda gezmeleri için tel örgü alanları var. Hepsini salıyoruz, 4 kilometre geziyorlar. Bunlara değer biçilmez. Geçen sene bir Aslan adlı köpeğimize 50 bin lira verdiler. 100 bin de verseler vermem. Biz heves uğruna besliyoruz, değeri biçilmez” dedi.

"İsteyen ziyaretçilerimiz gelip görüp sevebilirler"

Köpeklerinin kangala göre biraz daha iri yapılı olduğunu aktaran Özdemir, “Alan korumada bunlar daha iyiler. Kangallar sürü korumada bunlara göre iyidir. Bunlar da alan korumada ve bahçede daha iyi. Fizik olarak kangallara göre daha ağır ve yüksekler. Dosta güven, düşmana korku verirler. Teslim ettiğin alanı, sürüyü canları pahasına korurlar. İsteyen ziyaretçilerimiz gelip görüp sevebilirler. Tanıdığımız sürü sahiplerine yönlendirebiliyoruz. Emniyet ve askeriyeye veriyoruz" diye konuştu.

30 tane köpeği olduğunu dile getiren Özdemir, “Yavrularımız 10 tane. Diğerleri damızlık olarak yetiştirdiğimiz Türkiye’nin her ilinden getirdiğimiz güzel damızlık köpeklerimiz var. Onları bilinçli bir şekilde üretmeye çalışıyoruz. 84 santimden 94 santime kadar yükseklikleri var. Ortalama 92 kilograma kadar olabiliyor. Hazır mama, bir de sakatat, tavukla besliyoruz. Çiğ vermiyoruz, hepsini pişiriyoruz. Elazığ’da bizim gibi arsa üzerinde çiftlik olarak üreten ve besleyen yok. Köpeklerimizin hepsi veteriner kontrolündedir. Aylık bakımları, aşıları ve karneleri yapılıyor. İlerleyen zamanlarda çip taktırmayı da düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ