Harabe evlerinde onlarca kediye bakıyorlar

HAKKARİ’DE ÇOCUKLARI OLMAYAN YILMAZ AİLESİ, BİR BÖLÜMÜ YIKILAN EVDE ONLARCA KEDİ İLE BİRLİKTE YAŞIYOR

Haberde İnsan 22.06.2020 09:05:55 0
Harabe evlerinde onlarca kediye bakıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2020 09:05

Hakkari’de çocukları olmayan Yılmaz ailesi, bir bölümü yıkılan evde onlarca kedi ile ölümle burun buruna yaşarken, aldıkları engelli maaşını da onlara harcıyor.

Hakkari’nin Yukarı Merzan Mahallesi’nde ikamet eden 56 yaşındaki Kadir ve 55 yaşındaki engeli eşi Hatice Yılmaz, çocukları olmadığı için kendilerini sahipsiz sokak kedilerine adadı. Her tarafı delik deşik olan ve meydana gelen derin çatlaklardan dışarının rahat bir şekilde görüldüğü ev, görenleri hayrete düşürüyor. Bir süredir hiç kimsenin sahip çıkmadığı sokak kedilerini evinde çocuk gibi besleyen Hatice Yılmaz, aldığı engelli maaşını da kedilerin beslenmesine harcıyor.

Ölmeden önce evinin onarılmasını istiyor

Bel fıtığı ve kafasında da kist bulunan Hatice Yılmaz, evde bulunan yaklaşık 25 kediye çocukları gibi bakıyor. Kedilerin beslenmesini sağlayan Hatice Yılmaz, ölmeden önce tek isteğinin evinin onarılması olduğunu söyledi. Yılmaz, “Ben engelliyim, bel fıtığım ve kafamda kist var. Eşim Kadir ise kalp hastası ve nefes darlığı var. Bir ara Ankara’ya tedavi için gittik, bir daha da maddi imkansızlıklardan dolayı gidemedik. Kaldığımız toprak ev ise ağabeyim tarafından bize verilmiş, başkada hiçbir gelirimiz yok. Çocuklarımız yok, sahipsiz kalan kedilere bakarak yaşamamızı sürdürüyoruz” dedi.

“Bu harabe evde ölümle burun buruna yaşıyoruz”

Kaldığımız toprak evin her tarafının döküldüğünü ve dışarının içeriden göründüğünü dile getiren Yılmaz, “Çökmemesi içinde tahta kolonlarla destekledik. Bu harabe evde ölümle burun buruna yaşıyoruz. Bazen de rüzgarlı havalarda dışarı çıkıyoruz, ev her an çökebilir diye. Hayırsever vatandaşlar ve devlet büyüklerinden tek isteğimiz, evimizin onarılmasıdır” şeklinde konuştu.

Kedilere mama desteği

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise aileyi ziyaret ederek kedilerine mama desteğinde bulundu. Böyle duyarlı ailelerin çok zor bulunduğunu belirten veteriner ekipleri, ailenin yokluk içinde olmasına rağmen 25’e yakın sokak kedisine sahip çıktığını belirtti. Veteriner Hakim Fatih Çiftçi, “Hatice teyzenin yaklaşık 25 kedisi var. Bize ihbar geldiğinde baya şaşırdık. Kentte bu kadar kedi besleyen aileye rastlanmadık. Çocuğu olmayan teyzenin 25 kediye bakması bizi sevindirdi. Bizde veteriner ekibi olarak kendilerine mama desteğinde bulunuyoruz. Kedilerin tedavilerini yapıyoruz. İki kedisi ise hastaydı. Tedavisi burada mümkün olmadığı için Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezine gönderdik. Tedavileri bittikten sonra tekrar getirip aileye teslim edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ