Evlatlarına otizm tanısı konulan çift, vakıf kurarak hayatlarını otizmli bireylere adadı

Elazığ’da yaşayan Emre ve Selma Alimoğlu çiftinin çocuklarına 6,5 yıl önce otizm tanısı konuldu. Hayatlarını çocuklarına adayan Alimoğlu çifti, kurdukları vakıfla da otizmli çocukların daha iyi bir eğitim almalarına öncülük etm

Haberde İnsan 15.04.2022 12:22:32 0
Evlatlarına otizm tanısı konulan çift, vakıf kurarak hayatlarını otizmli bireylere adadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.04.2022 12:22

Elazığ’da yaşayan Emre ve Selma Alimoğlu çiftinin çocuklarına 6,5 yıl önce otizm tanısı konuldu. Hayatlarını çocuklarına adayan Alimoğlu çifti, kurdukları vakıfla da otizmli çocukların daha iyi bir eğitim almalarına öncülük etmeye başladı.

Elazığ’da yaşayan Selma ve Emre Alimoğlu çifti, 9 yaşındaki çocuklarına 2,5 yaşında otizm tanısı konulmasının ardından otizmle tanıştılar. Çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için farklı şehirler gezen çift, aynı zamanda gezdikleri şehirlerden otizm hakkında bilgiler de edindi. Alimoğlu çifti, edindikleri bilgiler sonucunda hayatlarını sürdürdükleri Elazığ’da bir vakıf açarak otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak istedi. Vakıf için bina arayışında olan çift Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu’nun destekleri sonunda yer tahsisi alarak ‘Yaşam Otizm Vakfı’nı kurup yalnızca otizmli bireylere hizmet vermeye başladı. İlk başlarda kendi çocuklarının kişisel gelişimi için var güçleriyle çalışan çift, daha sonra kucaklarını diğer otizmli bireylere de açtı. Alimoğlu çifti, gönüllülük esaslı açılan vakıfta Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki hocaların eşliğinde 6 otizmli çocuğun gelişmesi için ellerinden geleni yapıyor. Haftanın 7 günü açık olan vakıfta otizmli bireyler, kişisel becerilerini geliştirmek için masa tenisi, halk oyunları, spor eğitimleri alıyor.

"Otizmli çocukların başarılarına tanıklık etmek bizleri mutlu ediyor"

Oğlunu 2,5 yaşında hiperaktiviteden kaynaklı doktora götürme ihtiyacı duyduklarını belirten anne Sema Alimoğlu, "Konuşması yaşıtlarıyla aynı zamanda olmuştu. Doktor oğlumuzun otizmli olduğunu söyledi. Öyle olunca bizim otizm serüvenimiz başladı. Eğitim olanaklarını kullanmaya başladık fakat eğitimi masa başı ve kısıtlı olarak alıyordu. Haftalık 10 saat bir eğitim ile başlamıştık. Bu şekilde bir ilerleme kaydedemedik. Sonrasında spor becerilerine yönelik çalışmalara başladık, böyle olunca eğitim süremiz arttı. Ömer günlük olarak daha çok eğitim almaya başladı. Böyle olunca da tuvalet eğitiminden tutun da kıyafetini katlama, yatağını toplama gibi günlük yaşam becerilerine yönelik eğitimler bizim hayatımıza çok ciddi katkılar sağladı. Biz Ömer ile ilgili olarak daha iyi eğitim alması için Elazığ’daki imkanları çok yeterli bulamayınca diğer şehirlere gittik. Diyarbakır’ı denedik, Ankara’dan eğitim aldığımız bir süreç oldu ama eşimde bende Elazığ’da çalıştığımız için ve otizmli çocuklarında sosyal çevreye ihtiyaçları olduğu için, anneannemiz ve babaannemiz de burada kaldığından dolayı Elazığ’ı terk etmedik. Böyle olunca diğer şehirlerde gördüğümüz o doğru yaklaşımları, doğru eğitim modellerini Elazığ’a taşımaya karar verdik. Eşimle kurduğumuz vakıfla, vakıf çerçevesindeki spor evi projemiz ile otizmli çocukların hayal ettiğimiz eğitimi almalarını sağlama niyetindeyiz. Çalışmalarımıza Ağustos 2021 tarihinden itibaren başladık. Çok güzel ilerliyoruz, her gün başarılara tanıklık ediyoruz. Benim oğlum örneğin masa tenisine başladığında raketi eline bantla yapıştırarak tutturuyorduk. Çünkü otizmli çocukların dikkat becerileri çok zayıf, fakat şimdi oğlum hocasıyla birlikte karşılıklı olarak masa tenisi oynayabiliyor. Bunlara tanıklık etmek diğer annelerinde bu mutluluğu, heyecanı yaşamasına vesile olmak bizim için hakikaten çok kıymetli” dedi.

"Otizmin tek çaresi eğitim"

Amaçlarının bu hizmeti Elazığ’a ve çevre illere taşımak olduğunu da belirten Alimoğlu, "Annelerin ve babaların bizim düştüğümüz hatalara, yanlışlara düşmemesi ve bizim geçtiğimiz yollardan daha doğru ilerleyebilmeleri. Aileler çocuklarından dolayı yaralı olunca bu yolda karşımıza kötü niyetli insanlar çıkabiliyor. Otizmin tek çaresi eğitim, bu eğitimde masa başı eğitimin yanı sıra çocukların hareket becerilerine, vücut alan farkındalığının sağlandığı doğru eğitim metotları ile ilerlemeleri hakikaten sonuç elde etmemizi sağlıyor. Bu hizmetin her otizmli çocuğa ulaşmasını istiyoruz. Bu noktada herkesten de farkındalık ve duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ