Evlat hasreti koruyucu aile olunca dindi

Bingöl’de yaşayan Serdar ve Zeynep Hamkan çifti, evliliklerinin 9’uncu yılında koruyucu aile olarak evlat hasretlerini dindirdi.

Haberde İnsan 29.05.2022 11:15:24 0
Evlat hasreti koruyucu aile olunca dindi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.05.2022 11:15

Bingöl’de yaşayan Serdar ve Zeynep Hamkan çifti, evliliklerinin 9’uncu yılında koruyucu aile olarak evlat hasretlerini dindirdi.

Aslen Diyarbakırlı olan ve 7 yıldır Bingöl’de yaşayan Serdar-Zeynep Hamkan çifti, 2011 yılında dünyaevine girdi. Çeşitli nedenlerden dolayı çocukları olmayan çift, akrabalarının önerisiyle evlat edinme düşüncesine girdi. Parkta oynayan çocukları görüp etkilenen Serdar ve Zeynep Hamkan çifti, evliliklerinin 9’uncu yılında evlat edinme kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli personellerin tavsiyesi üzerine koruyucu aile modelinden yararlanmak isteyen çift, belirli bir süre geçtikten sonra 2 yaşındaki bir çocuğa koruyucu aile oldu. Yaklaşık 2,5 yıldır koruyucu aile olan çift, evlat hasretini bu şekilde dindirdi.

“Eşimin biranda hüngür hüngür ağladığına şahit oldum”

Eşinin parkta oynayan çocuklardan etkilendiğini ve eve geldiğinde hüzünlendiğini söyleyen Zeynep Hamkan, “13 yıllık evliyiz, anne baba olmayı çok istedik. Bundan birkaç yıl önce şehir dışında yaşayan ablam ile telefonda konuşuyorduk. Ablam bana ‘Çevrede evlatlık edinen aileler var, siz neden denemiyorsunuz. Evlatlık edinin, sizin de yuvanız şenlensin’ diye söyledi. Aradan iki yıl kadar geçti, Kurban Bayramı’ydı. Eşimle biraz dolaştıktan sonra parka gittik ve orada eğlenen çocukları izledik. Eve geldikten sonra eşimin biranda hüngür hüngür ağladığına şahit oldum. O anda kararımı verdim. İlla biyolojik aile olmamızın gerekmediğini düşündüm. Kuruma gittik ve evlat edinmeyi düşündüğümüzü söyledik. O sürecin değiştiğini ve biraz da zaman alacağını söylediler. Ben her şeyin hemen olacağını düşünerek gitmiştim. Ben hemen istediğimi söyleyince koruyucu aile olmayı önerdiler. Koruyucu aileyi anlattılar. Bazı çocukların bazı nedenlerden dolayı Sevgi Evi’nde kaldığını, biyolojik ailesi ile görüştüğünü de söylediler. Bizim yanımıza gelince sevgimizi, desteğimizi verecektik” dedi.

“Şu anda çok güzel bir ailemiz var. Mutluyuz, huzurluyuz”

Koruyucu ailelik ile birlikte annelik duygusunu yaşadığını dile getiren Zeynep Hamkan, “Herkes koruyucu aile olmayı düşünsün. Benim ilk zamanlarda kafamda çok soru işaretleri vardı. Yapabilir miyim, bu sorumluluğu alabilir miyim. Gerçekten de korkulacak bir şey yoktu. İyi ki de oğlum oldu. İlk geldiği zamanlar 2 yaş 4 aylıktı, şu anda 6 yaşına girecek. Anne olmayı çok istiyordum, oğlumun sayesinde annelik duygusunu yaşadım. Eşim de babalık duygusunu yaşadı. Şu anda çok güzel bir ailemiz var. Mutluyuz, huzurluyuz” şeklinde konuştu.

Koruyucu aile hizmetinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen öğretmen Serdar Hamkan, “Evliliğimizin 9’uncu yılında evlat edinme niyeti ile gittik, koruyucu ailelikle tanıştık. Bundan dolayı açıkçası çok mutluyum. İyi ki de koruyucu aile olduk. Başvurmak isteyen herkese de tavsiye ediyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.

Bingöl genelinde 42 ailenin koruyucu aile hizmet modelinden yararlandığını aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Eyüp Çakar, “Şu anda ilimizde 42 ailenin yanında 53 çocuğumuz var. Koruyucu aile hizmeti; çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımı sağlanamayan çocukların gönüllü ailelerin yanında bakılması hizmetidir. Amacımız her çocuğun aile yanında yetişmesidir. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Umarım daha da çoğalarak, büyüyerek hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ