Evindar’ın Milli Takıma uzanan örnek yaşam hikayesi

Antrenörü Muhammet Abacıoğlu Ve Evindar Demirbağ

Haberde İnsan 15.09.2019 11:04:46 0
Evindar’ın Milli Takıma uzanan örnek yaşam hikayesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2019 11:04

10 yaşında öksüz kalan ardından güreşe heves salarak Elazığ’ın ilk tek bayan güreşçisi olan 13 yaşındaki Evindar Demirbağ, Milli Takım’a girdi. Dedesi ve babaannesiyle yaşadığı evde onlara yardım edip bir taraftan da eğitimini ve antrenmanlarını sürdüren Demirbağ, Türkiye’yi dünyada temsil etmek istiyor.

Geçtiğimiz yıl 38 ilden 380 sporcunun katılımıyla Ankara’da yapılan 12-13 yaş Güreş Şampiyonası’nda ilk 10’a giren, bu yıl da Tekirdağ’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nda 7. olan Evindar Demirbağ, başarısıyla Milli Takım kampına çağrıldı. Milli Takım kampında eğitim alan Demirbağ, döndüğü Elazığ’da antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor.

2016 yılında annesini kaybeden ve çocuk yaşında dedesi ile babaannesinin yanına yerleşen küçük sporcu, okul sonrası antrenmanlarını yapıp, ardından ise dedesi ve babaannesine ev işlerinde ve hayvancılıkta yardım ediyor. Önümüzdeki yıl Milli Takım’la Balkan Şampiyonası’nda mücadele etmeye hazırlanan Evindar, ilerleyen süreçte Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece almak istiyor.

Güreşe üç yıl önce başladığını söyleyen Evindar Demirbağ, “Elazığ’ın ilk ve tek bayan güreşçisiyim. Geçen sene Ankara’da 10. oldum. Bu sene de Türkiye 7.’si oldum. 3 yıl önce burada arkadaşlarım güreş yapıyordu, ben de çok merak ettim. Geldim buraya yaptıklarını gördüm. Öğretmenime söyledim ve bana ’atletizm mi, güreş mi’ diye sordu. Bende güreşi seçtim ve devam ediyorum” dedi.

“Ev işlerine yardım ediyorum”

Babaannesi ve dedesiyle kaldığını söyleyen Demirbağ, “Babaannemin ayağı ağrıyor, biraz yaşlılar. O yüzden ben ev işlerine yardım ediyorum. Bulaşık yıkıyorum, yerleri siliyorum, toz alıyorum. Bazen inek sağıyorum. Güreşe de devam etmek istiyorum. Hedefim Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. İnşallah olurum. Mili Takım kampında her şeyi öğrendim. İnşallah seneye Türkiye Şampiyonu olup gitmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

"Cansız mankenle antrenman yapıyor"

Evindar’la ilgili bilgi veren antrenörü Muhammet Abacıoğlu ise, “Evindar okulumuzda en güçlü kızlarımızdan birisi. İçinde bir güreş yapma ateşi vardı. Onun talebi üzerine bizde kabul ettik ve kızımızdan istediğimiz performansı alıyoruz. Yavaş yavaş merdivenin basamaklarını çıkıyor. Ankara’da 10. oldu, Tekirdağ’da 7. oldu. Elazığımızın ilk ve tek bayan güreşçisi. Milli Takım kampına da davet edildi. Bundan sonraki hedefimiz onu 1. basamağa çıkarmak. İnşallah Yasemin Adar ablası gibi şampiyon olur. Cansız mankenimiz var. Evindar kızımız cansız mankenlerle antrenman yapıyor. Bu bir başarı göstergesi. Kızımızı tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kızımızı sporla hayata bağladık”

Evindar’ın 3 yıl önce annesini kaybettiğini anlatan Abacıoğlu, “Biz kızımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Sporla hayata bağladık, daha da güçlü olmasını sağladık. Kızımız dedesi ve nenesiyle yaşıyor. Evde ev işlerini yapıyor, sonra antrenmana geliyor. Antrenmandan sonra hem ödevini yapıyor hem de inekleri sağıyor. Yani tam bir azim hikayesi” diye konuştu.

Torununun 3 sene önce annesini kaybettiğini dile getiren dedesi Hüseyin Demirbağ (64) ise, “Sahipsiz kaldı ve ben yanıma aldım. 4 kardeşi ise babasının yanında. Evindar’ı okula verdim. Daha sonra ise güreşe gönderdik. Hem okulu devam ediyor hem de güreşe gidip geliyor. Milli Takım istedi ve Evindar Ankara’ya gitti. Biz istiyoruz ki Evindar güreşi bırakmasın. Gücümüz yoktur, devletimizin de desteğini bekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ