ETÜ’de Dünya Hemşireler Günü kutlandı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü bağlamında konferans düzenlendi.

Haberde İnsan 13.05.2022 16:55:16 0
ETÜ’de Dünya Hemşireler Günü kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.05.2022 16:55

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü bağlamında konferans düzenlendi.

Yaşam Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elanur Yılmaz Karabulutlu ile çok sayıda akademik personel, hemşire ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Elanur Yılmaz Karabulutlu, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta olduğunu ifade ederek “Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisini, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Hemşireler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin “Herkes için Sağlık” ilkesini benimseyen, birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır. Tarihi sürece baktığımızda, hemşirelerin salgınla mücadelelerde ön saflarda yer aldığı görülmektedir. Modern hemşireliğin başlangıcından bu yana hemşireler olağanüstü durumlarda değerlendirme yapma, öncelikleri belirleme, iş birliğini sağlama ve bakım yönetme rollerini üstlenmiştir. Ülkemizde de COVID-19’la mücadelede, hemşireler hem ön planda yer almış hem de sağlık sistemini ayakta tutan temel bileşenlerden biri olmuştur. Bu süreçte 7 gün, 24 saat hastalarla yüz yüze ve nefes nefese yüksek risk altında çalışmışlardır. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm meslektaşlarımın ve hemşire adayı sevgili öğrencilerimizin "Hemşireler Gününü" kutlar, başarı ve mutluluklar dilerim” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Karabulutlu’nun ardından kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesinde hemşirelerin çok önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak: “Covid-19 Pandemisi hepimize her işin başında sağlık olduğunu hatırlattı. Bu zorlu süreçte tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de gece gündüz demeden büyük bir özveri ve fedakârlık örneği sergileyerek elini taşın altına koydu. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de bizler için elinden geleni yapıp güleryüzü ve sabrıyla bu gururlu mesleği icra eden hemşirelerimizin gününü kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum” şeklinde konuştu.

Konferans, Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gülay İpek Çoban’ın Öğretim Görevlisi Raziye Engin’in konuşmalarının ardından, Hemşire Dilay Akgün’ün meslekte geçirdiği 27 yıla dair deneyim ve tecrübelerini aktarmasının ardından ETÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ