ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: “Taksit ödemeleri ertelensin, sicil ve stok affı gelsin”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ticaret erbabının 7256 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırma taksitlerinin ödemelerinin ertelenmesi ile sicil ve stok affı getirilmesi yönündeki taleplerini yi

Haberde İnsan 24.02.2021 16:18:25 0
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: “Taksit ödemeleri ertelensin, sicil ve stok affı gelsin”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2021 16:18

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ticaret erbabının 7256 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırma taksitlerinin ödemelerinin ertelenmesi ile sicil ve stok affı getirilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

Yapılandırma ödemelerinin ilk taksit son ödeme tarihinin, 1 Mart 2021 olduğunu ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi gerektiğini hatırlatan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, yapılandırma taksitlerinin en az 6 ay süreyle ertelenmesi yönündeki taleplerini daha önce farklı zamanlarda dile getirdiklerini ifade etti. Yücelik, “Taksitlerin ertelenmesinin yanı sıra işletmelerin vergi, SSK ve kredi borçlarının da faizsiz olarak ertelenmesinin çok isabetli olacağını ve bunun yaklaşık 1 yıldan bu yana özveriyle ayakta kalmaya çalışan ve esnafa, tüccara, işyeri sahiplerine ciddi bir destek olacağını dile getirmiştik. Bu yöndeki talebimizi ticaret erbabımız adına yineliyoruz. Normalleşmeyle ilgili herkesin kafasında birçok soru işaretinin bulunduğu bir dönemde bu desteklerin sağlanması ekonomimiz için hayati önem taşımaktadır” dedi.

“Acil düzenlemeyle yapılmalı”

Pandemide başta hizmet sektörü olmak üzere birçok sektörün çok zor durumda kaldığını söyleyen Başkan Yücelik şöyle devam etti; “İşletmeler, 2020 yılını çok zor geçirdi. Umudumuzu bu yılın yaz dönemine bağladık. Tek temennimiz bu yılın sağlığımız ve ülke ekonomisi adına daha iyi geçmesi. İşletmelerimiz uzun bir süredir kazanç kaybı yaşıyor. Dolayısıyla birçoğu yapılandırma taksitlerini de ödemekte güçlük çekecek. Belki de borcunu ödeyemeyecek önemli bir kısmının yapılandırması daha ilk taksitte bozulacaktır. Bu konuda yeni bir kanuni düzenlemeye acil ihtiyaç var. Yapılandırma taksitlerinin en azından haziran ayında başlatılması çok daha iyi olacaktır”

“Sicil ve stok affı getirilmeli”

Sicil ve stok affı konularına da değinen Başkan Yücelik, pandeminin, işletmelerin krediye en fazla ihtiyaç duyduğu zor bir dönem olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu dönemde işletmelerin birçoğu bozuk sicilden dolayı mağdur oluyor. Pandemi sürecinde çekini, kredisini zamanında ödeyemeyen işletmelerimiz var. Krediye en fazla ihtiyacı olan bu işletmelerin ayakta kalabilmesi için sicil affı getirilmesi şart. Yakın bir zamanda sicil affı düzenlemesinin yapılmasını bekliyoruz. Geçmişteki sicil aflarında bankaların bu arşivlerini silmediklerini de biliyoruz. Yeni bir sicil affında bu durumun da göz önünde bulundurulmasını istiyoruz.”

Stok affının da pandemide büyük mağduriyet yaşayan ticaret erbabının çözüm bekleyen bir sıkıntısı olduğuna dikkati çeken Başkan Yücelik, yapılandırma kanununda taksitlerin ertelenmesi için düzenleme yapılırsa matrah artırımının da söz konusu düzenlemeye dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Yücelik, pandemi de elindeki stokları eritemeyen ve malı ziyan olan esnafın, tüccarın büyük zarara uğradığını ve elinde olmayan malın kayıtlarda göründüğünü belirterek, “Stokta görünen ancak gerçekte olmayan ürünler ileride esnafımıza, tüccarımıza büyük sıkıntı yaşatacak ve cezalarla karşı karşıya kalacaklardır. Bu sebeple, ayakta kalma mücadelesi veren bu durumdaki işletmeler için matrah artırımı ve stok affı düzenlemelerinin de kanuna eklenmesinin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ