Erzurum’da Enerji Kentleri buluşması

Türkiye Cumhuriyeti Enerji Kentleri Birliği, yeni yılın ilk encümen toplantısını Erzurum’da yapacak.

Haberde İnsan 10.02.2022 12:46:35 0
Erzurum’da Enerji Kentleri buluşması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2022 12:46

Türkiye Cumhuriyeti Enerji Kentleri Birliği, yeni yılın ilk encümen toplantısını Erzurum’da yapacak.

Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Erzurum buluşmasına, aynı zamanda Birlik Başkanı olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından il ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri de katılacak. Cuma günü kente gelecek olan birliğin encümen üyesi belediye başkanları, aynı gün yapılacak istişare toplantısının ardından resmi ziyaretlerde bulunacak. Enerji Kentleri Birliği’nde Erzurum Aziziye’yi Encümen Üyesi olarak temsil eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, konuklarına ilçede hayata geçirilen enerji yatırımlarını gösterecek. İki gün sürecek temas ve toplantıların ardından Enerji Kentleri Birliği heyetine şehrin tarihi ve turistik mekânları da gezdirilecek.

Belediye başkanlarından Erzurum çıkarması

Enerji Kentleri Birliği’nin gerçekleştireceği encümen toplantısına Birlik Başkanı ve aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Osman Zolan’ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ankara Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Kırşehir Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu ile birlik meclis üyeleri katılacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken Belediyesi, Pasinler Belediyesi ve Olur Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Enerji Kentleri Birliği’nin encümen toplantısında, Erzurum’daki enerji yatırımları da masaya yatırılacak.

Başkan Orhan’dan enerji vurgusu

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Enerji Kentleri Birliği Encümen Üyesi ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, enerjiden yararlanılan her alanda yenilenebilir enerji kaynaklarının ağırlıklı olarak birlikte yer aldığı ve entegre olarak değerlendirildiği güvenli bir gelecek kurmayı hedefleyen birliğin, bu doğrultuda 25 yıldır faaliyet gösterdiğini kaydetti. Birliğin 2022 yılının ilk encümen toplantısına Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağını aktaran Başkan Orhan, “Şehrimiz ve Aziziye ilçemiz yenilenebilir enerji noktasında gerçekten de çok büyük potansiyellere sahip. Bu manada hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız da oldu. Enerjinin giderek artan önemi ve değeri, böylesi yatırımların ne kadar kıymetli olduğunu günümüzde çok daha anlaşılır bir hale getirdi. Erzurum’daki toplantılarımızda da, belediye başkanlarımızla işte bu konuları ele alacak, hedeflerimizi gözden geçirecek ve enerji yatırımlarının yaygınlık kazanması noktasında yeni yol haritaları belirleyeceğiz. Erzurum’daki bu buluşma, aynı zamanda Aziziye ilçemizin ve Erzurum’umuzun tanıtımı için de çok özel bir fırsat olacak” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ