Erzurum’da aile haftası etkinlikleri

Erzurum’da Aile Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta dolayısıyla ASH İl Müdürlüğünce farkındalık afişleri hazırlandı. Farkındalık etkinliklerine, kamu kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. AS

Haberde İnsan 17.05.2022 12:45:41 0
Erzurum’da aile haftası etkinlikleri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.05.2022 12:45

Erzurum’da Aile Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta dolayısıyla ASH İl Müdürlüğünce farkındalık afişleri hazırlandı. Farkındalık etkinliklerine, kamu kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. ASH İl Müdürü Cemil İlbaş, Aile Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, ailenin önemine değindi.

Hafta dolayısıyla aile eğitimlerine ağırlık vereceklerini belirten İlbaş ‘’Ailelerimize çeşitli eğitimler vererek, bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Hafta dolayısıyla bu alandaki farkındalıkları artıracağız. Toplumun en küçük birimi olarak tanımlanan aile, evlilik sözleşmesi ile kurulan bir birlik olup toplum hayatının önemli kurumlarındandır. Aile kurumu, bu önemine bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yerini almış ve anayasa devlete aileyi koruma görevi yüklemiştir. Anayasamızın 41. maddesi aileyi Türk toplumun temeli saymakta ve eşler arasında eşitliğe dayandığını ifade etmektedir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayısı “Uluslararası Aile Günü” olarak ilan etmiş ve 1994 yılından itibaren de tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. Ayrıca bu günün yer aldığı hafta olan 15-21 Mayıs ise “Aile Haftası” olarak kabul edilmiştir Aile, toplumun temel taşıdır. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir. Aile bireyleri arasında dayanışma, işbirliği ve fedakarlık da toplumun diğer alanlarına yansır. Peygamberimiz de bu doğrultuda sizin en hayırlınız ailesine karşı hayırlı olandır buyurmuştur. Bizler de bakanlık olarak güçlü aile, güçlü toplum bilinci ile hareket ediyor. Ailelerimize her türlü desteği veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla toplumun en küçük yapı taşının sağlıklı yürüyebilmesi için çabalıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz. Çünkü biz büyük Türkiye ailesi için çalışıyoruz. Aile haftamız kutlu olsun.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ