Erzurum Müftülüğünden Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek

Erzurum’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve din görevlileri, Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Haberde İnsan 1.07.2021 13:54:16 0
Erzurum Müftülüğünden Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2021 13:54

Erzurum’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve din görevlileri, Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Erzurum’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, ve din görevlileri kent meydanında Kızılay tırının bulunduğu alana gelerek kan bağışında bulundu. Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Bankası Müdürü Dr. Abdullah Üzer, kan bağışında bulunan müftülük çalışanlarına teşekkür etti.

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, kan vermenin İslâm dininin insan hayatına verdiği değere uygun olarak teşvik edilen bir uygulama olduğunu belirterek, “Yapılan iş bir muhtacın ihtiyacını karşılamak olduğu için kan verme ücretle değil bağış şeklinde olmalıdır. Yüce Rabbimiz Kitabında, “Her kim bir hayatı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur” buyurmaktadır. Peygamberimiz (s.a.s.) de şöyle buyuruyor: “Kim bir müminin dünyevi kederlerinden birini giderirse, Allah da onun kıyamet günü kederlerinden birini giderir. Kim bir fakire kolaylık gösterirse, Allah da ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterir. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah da dünya ve ahirette onun kusurunu örter. Kişi kardeşinin yardımında olduğu müddetçe, Allah da onun yardımındadır” (Müslim, Zikr, 38) buyurmuştur. Dolayısıyla kan bağışı salih bir amel olarak sadaka hükmündedir. Ülkemizde her 4 saniyede, bir ünite kana ihtiyaç vardır. Her bir kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarmaktadır. Dolayısıyla kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bu yüzden belli aralıklarla kan bağışında bulunmanın nice canlara hayat vereceği, nice umutları yeşerteceği unutulmamalıdır” diye konuştu.

Ülkemizde yaşanan pandemi sürecinden dolayı kan stoklarının azalması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın "kan bağışı" çağrısında bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, “Ülke genelinde il-ilçe müftülükleri koordinesinde devam eden kan bağışı kampanyasına, Erzurum Müftülüğü olarak, Yakutiye ve Palandöken müftülüklerimiz ile birlikte, başta kurum personelimizin ve halkımızın bu noktadaki hassasiyetini cezbetmek amacıyla, koordinasyonunu Erzurum Diyanet Gençliğin üstlendiği Türk Kızılay’ın "kan ve kök hücre bağışı" ihtiyaçlarını giderebilme noktasında, bizlerde destek olmak için böyle bir kampanya başlattık. Hastanelerde tedavi gören ve kan bağışına ihtiyacı olan binlerce hastamız bulunmaktadır. Bizlerde bu hastalarımızın kan ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapmak için buradayız. Kendini sağlıklı hisseden 50 kg üstünde herhangi bir kronik rahatsızlığı ve kan bağışına engeli olmayan tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeleri için davet ediyoruz. Bağışlanan her kan 3 hastamıza ulaştırılmaktadır. Kan bağışı yaparak hem ülkemizin kan ihtiyacını karşılarız hem de sağlığımız açısından birçok faydası vardır. Bu itibarla, Erzurum İl Müftülüğü olarak Türk Kızılay ile birlikte “Sende Bir Umut Ol” sloganıyla, 01-02 Temmuz Perşembe ve Cuma günleri Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlemiş olduğumuz "kan ve kök hücre bağışı" organizasyonumuza, başta kurum personelimizin ve Erzurumlu hemşerilerimizin yoğun katılımlarını bekliyor ve istirham ediyorum” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise açıklamasında “Erzurum İl Müftülüğümüz Kızılayımız ile hayırlı bereketli bir işe öncülük ediyor. Bir damla kan ile bir insana can olmaya nice hayatların gülmesine vesile olan müftülük çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Törende, yaptığı kan bağışları ile bronz madalya kazanan il vaazlarından Muhammet Burak Çağlar’a beratı ve şildi Kızılay görevlilerince verildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ