Erzincan’da ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi

Erzincan’da, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi.

Haberde İnsan 20.09.2021 09:35:42 0
Erzincan’da ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.09.2021 09:35

Erzincan’da, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

Ordu Caddesi’ndeki Saat Kulesinin önünde bir araya gelen kadınlar bisikletlerini balon, çiçek ve çeşitli objelerle süsleyerek vatandaşları bisiklet sürmeye teşvik etti. Saat Kulesinde başlayan organizasyon Erzincan Belediyesi’ne kadar bisiklet sürülmesiyle devam etti. Erzincan’da ilki 2019 yılında yapılan organizasyonun, Türkiye’de 75, Dünyada 80, toplamda 155 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiği belirtildi.

Organizasyon sorumlusu Zehra Gök, etkinliğin amacından bahsederek, “Amacımız trafikte herkesin bisiklet kullanması ve araçların bu kadar fazla olmaması. Bu yüzden etkinliği Avrupa Hareketlilik haftasında gerçekleştiriyoruz. Kadınların rahatça, istediği kıyafetlerle sokaklarda özgürce bisiklete binebilmesini amaçlıyoruz.” dedi.

Süslü bisikletler olarak daha güvenli sürüş için bisiklet yolu istiyoruz diyen Gök,” Araçlıların bisikletlileri görmesini istiyoruz. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Süslenerek de dikkat çekiyoruz. Bu kadın ve taban hareketi. Herhangi bir dernek, kurum ya da kuruluşa üye değiliz. Gönüllü kadınların sene de 1 kere katıldığı ve düzenlediği bir etkinlik. Bu etkinlikte çok önemli bir detay daha var. Hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri çok fazla buna dikkat çekip farkındalık oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

2 çocuğuyla organizasyona katılan Hilal Sarıyer ise, “Erzincan’da böyle bir etkinlik olması bizi mutlu etti. Çoocuklarla yapabileceğim bir etkinlikte o yüzden katılmak istedim” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ