Engellileri yalnız bırakmadılar

Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Gamze İspirli ve yönetim kurulu üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünden e?

Haberde İnsan 3.12.2021 15:02:20 0
Engellileri yalnız bırakmadılar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2021 15:02

Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Gamze İspirli ve yönetim kurulu üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünden eğitim alan engellileri ziyaret etti. Dernek yönetimi, Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Serpil Keser’den kurum çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar.

2019 yılında faaliyetlerine başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezinden 50 engelli hizmet alıyor. El sanatları, okuma yazma, bilgisayar kurslarının yanında, fizik tedavi bölümü ve kuaför gibi bölümlerin yer aldığı merkez çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Serpil Keser, merkezden engelliler ve ev hanımlarının hizmet aldığını belirterek, engelli ve sağlıklı bireylerin bir arada olduğu bir merkezde empati yeteneğinin ve dayanışma duygusunun geliştiğini söyledi.

Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Keser, ‘’Merkezimiz 2019 yılında açıldı, erişilebilirlik konusundaki kriterleri yerine getirdiğimiz için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden erişilebilirlik konusunda belge aldık. Merkezimiz hem kadınlara hem engellilere hizmet veriyor. 50 engelli vatandaşımız kurumumuzdan hizmet alıyor. El sanatları kursu, okuma yazma kursu, bilgisayar eğitimi, gibi eğitimler veriyoruz. Fizyoterapistler merkezimize geliyor, engellilerimize fizik tedavi hizmeti veriyoruz. Kuaförlük kursu gibi birçok alanda engellilerimize ve kadınlara hizmet veriyoruz. Buradan hem kadınlar sanatsal faaliyetlere katılarak yararlanabiliyor, hem de engelliler sosyalleşme mekânı buluyor. Kurslara katılan kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor’’ dedi.

Engelleri sanatla aşıyorlar

Merkezden hizmet alan 23 yaşındaki görme engelli Tansu Çiller Kara ise filografi kursunda çok farklı ürünler ürettiklerini belirterek, kurslarla sosyalleşme imkânı bulduklarını ifade etti.

En büyük hayalinin Kuranı Kerimi kendisi gibi görme engellilere öğretmek olduğunu belirten Kara, ‘’Bu merkezimizin açılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve ekibine çok teşekkür ederim. Burada günlerimiz çok eğlenceli geçiyor. Hem el sanatları ürünler yapıyoruz, hemde sosyalleşme imkânı buluyoruz. En Büyük hayalim Kuranı Kerimi görme engellilere öğretebilmek ve Kuranı Kerim Öğretmeni olmak’’ dedi.

ERMED Başkanı Gamze İspirli ise engellilerin, engellerini sanatla aştığı bir merkezin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, engellilerin başarı öykülerini anlatan haberlerin farkındalık oluşturmak açısından önemli olduğunu kaydetti.

Medyanın sosyal hizmet alanındaki önemine değinen İspirli, ‘’Dezavantajlı kesimlerin hizmet aldığı kurumlardaki başarı hikâyelerinin haberleştirilmesi ve bu alanda farkındalık oluşturulması çok önemli. Sanatla tüm engellerin aşıldığına bu merkezimizle birkez daha tanık olabildik. Sağlıklı bireylerle engelli bireylerin aynı ortamda olması dayanışma ve empati açısından çok önemli. Yeni Medya Derneği olarak engelliler konusundaki farkındalık çalışmalarımız devam edecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Serpil Keser Hanıma öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

Ziyarete, ERMED Yönetim Kurulu Üyeleri Gülcan Nazlı, Mahir İnanç, Avukat Abdulbaki Temel ve Cemil Sarıtaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ