Engeline takılmadı, başladığı halterde Bronz madalya kazandı

Metin Fırat, Beş Aylık Eğitimin Ardından Katıldığı Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasi'nda Türkiye 3.'sü Olarak, Engelli Bireylere Örnek Oldu

Haberde İnsan 26.11.2019 12:54:12 0
Engeline takılmadı, başladığı halterde Bronz madalya kazandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2019 12:54

Elazığ’da bedensel engelli 38 yaşındaki Metin Fırat, sosyal medyadan izlediği bir engelli halterciden etkilenip bu spora yöneldi, 5 ay sonra katıldığı şampiyonada Türkiye 3’üncüsü oldu.

5 yaşında geçirdiği çocuk felci yüzünden yürüyemeyen 38 yaşındaki bedensel engelli evli ve 1 çocuk babası Metin Fırat, sosyal medya üzerinde gezinirken kendisi gibi birinin halterde Avrupa şampiyonu olduğu gördü. Bunun üzerine engellerini aşmak isteyen Fırat, halter sporuna başladı. Yoğun antrenmanların ardından hazır hale gelen Fırat, Kocaeli’de yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası’na katılarak 110 kilogram ağırlık kaldırıp Türkiye 3’üncüsü oldu. Engelleri ortadan kaldırarak bronz madalya kazanan bedensel engelli sporcu, gelecek yıllar için hedefini Türkiye Şampiyonluğu olarak belirledi.

“Azim olduğu sürece her engelin üstesinden gelinir”

Elazığ’ın ilk halter sporcusu Metin Fırat, “Sosyal medyada gezinirken bir arkadaşımızın halterde Avrupa şampiyonu olduğunu gördüm ve heveslendim. Bir engelli olarak biz de bunu başarabiliriz diye düşündüm. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvurarak lisansımı çıkarttım. Ondan sonra müdürlüğümüz salona yönlendirme yaptı. 5 aydır burada çalışıyoruz. Ben beş ayda bu kadar yol kat edeceğime inanmıyordum. Azim olduğu sürece her engelin üstesinden gelineceğine inanıyorum. Sağolsun hocam da hiç pes etmeden beni çalıştırdı. 5 aylık bir çalışmanın ardından halterde Türkiye 3’üncüsü oldum” dedi.

Tüm engellilere mesaj gönderen Fırat, “Evde dört duvar arasında vakit geçireceklerine böylesi güzel sporlara başlayabileceklerini ifade ediyorum. Yeter ki azimli olsunlar, ben bunu yaparım desinler. Bende öyle yaptım" diye konuştu.

Metin Fırat’ı Türkiye Şampiyonası’na hazırlayan antrenörü Muhammet Abacıoğlu (37) ise, “Metin ağabeyimiz il müdürlüğümüze ben kabuğumdan sıyrılmak istiyorum diye geldi. Biz de bu teklifi kabul ettik. Asıl engelin zihniyette olduğunu bize yansıttı. Gerçekten öz güvenli bir ağabeyimiz. Yaklaşık beş aylık zaman diliminde 75 kilo ile başladı, şuanda 125 kilograma kadar ağırlık kaldırabiliyor . Bu başarısı da kendisini Türkiye 3’üncülüğüne taşıdı. Milli takım kampına gidecek ve belki de 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. Elazığımız’ın ilk ve tek halter sporcusu. Metin ağabeyimiz gibi engelli kardeşlerimiz evlerinde zamanlarını boşa geçirmesinler. Her türlü engelli kardeşimize hizmet etmeye hazırız biz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ