Enerjinin “profesyoneli” Akpınar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreninde Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, 2022 Yılı “Profesyonel Ödülü”nün sahibi oldu. Akpınar ödülünü Cumhu

Haberde İnsan 29.03.2022 14:43:45 0
Enerjinin “profesyoneli” Akpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.03.2022 14:43

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreninde Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, 2022 Yılı “Profesyonel Ödülü”nün sahibi oldu. Akpınar ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanı sıra iş ve sanat dünyasından birçok konuk katıldı. Gecede, Akademi, Profesyonel, İş Dünyası, İlham Veren Kadın, Girişimcilik, Enerjide Örnek Şirket, Jüri Özel kategorilerinde ödüller verildi. Gecede başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Profesyonel kategorisinde ilk üçe girmeyi başararak, finalde diğer adaylarla yarıştı ve birincilik ödülünün sahibi oldu. Akpınar’a ödülünü FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin takdim etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük projelerinde kadınların imzası olduğunu söyledi. Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ise, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar yarışmasında birinciliğe layık görülen Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar’ı tebrik etti.

Büyük projelere kadın imzası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük projelerinde kadınların imzası olduğunu belirterek, "Enerji sektöründe bilinen algıları sizlerin desteğiyle ve katılımıyla değiştireceğiz. Eğer sizler de bunun bir parçası olursanız gelecek nesillere de enerji sektörünün yolunu açmış olacağız." dedi.

Son yıllarda enerji şirketlerinin her kademede daha fazla kadına yer verdiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Bakan Dönmez, "Bunu büyük bir gururla söylüyorum ki bizler enerji sektörü olarak büyük bir aileyiz. Bu ailede ne birimiz önde ne diğerimiz arkada, hepimiz yan yana, hepimiz omuz omuza, büyük ve güçlü Türkiye hedefine doğru yürüyoruz. Kadınlarımızın varlığıyla Türkiye’nin en büyük projelerine hep birlikte imza atıyoruz." diye konuştu.

Bakan Sönmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün, Türkiye’nin en büyük projelerine bakın. Hepsinin altında kadınlarımızın imzasını, kadınlarımızın dokunuşunu göreceksiniz. Bizim amacımız sadece bu başarıları görünür kılmak, toplumda bilinenlerin aksine enerjiye dair geliştirilen cin cinsiyetçi algıları hep birlikte değiştirmek. Türkiye geneli kadın istihdamı yüzde 26,3, enerji sektöründe ise bu oran yüzde 12,1 seviyesinde. Bu rakamlar enerji sektörü olarak yürüyecek daha uzun bir yolumuzun olduğunu gösteriyor. Kadınlarımıza bu yolda her türlü kariyer imkanını açmakta kararlıyız. Kadınlarımızın önüne konulan cam tavanları kırmaya, öğrenilmiş çaresizliği yok etmeye kararlıyız.”

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ise, Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar yarışmasında birinciliğe layık görülen Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar’ı tebrik etti. Bölgede yapılan hizmetlerin ödülle taçlandırılmasının gayretleri artıracağını belirten Akbaş, “Meryem Hanım’ın bu değerli ödüle layık görülmesi tüm Aras EDAŞ ailesini gururlandırdı. Coğrafi ve iklim şartlarının zor olduğu bir bölgede müşterilerimizin her daim yanında olan, enerji dağıtım hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmeyen yöneticilerimizin başarısı ülke genelinde dikkat çekmesi sevindirici” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ