Elazığ’da özel çocuklar hayata tekrar kazandırılıyor

Elazığ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan el sanatları kursunda, hafif düzey engeli bulunan ve Down Sendromlu öğrenciler hem üretiyor hem de soysal aktivitelerini geliştirerek eğleniyor.

Haberde İnsan 14.02.2022 14:44:28 0
Elazığ’da özel çocuklar hayata tekrar kazandırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.02.2022 14:44

Elazığ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan el sanatları kursunda, hafif düzey engeli bulunan ve Down Sendromlu öğrenciler hem üretiyor hem de soysal aktivitelerini geliştirerek eğleniyor.

Halk Eğitim Merkezi’nin hafif düzey engelli ve Down Sendromlu öğrencilere yönelik açtığı el sanatları kursu, 4 senedir Fırat Üniversitesi yerleşkesinde devam ediyor. Aktif olarak 20 öğrencinin devam ettiği kursta, 20 yaş üstü özel hastalar kayıt yaptırabiliyor. Öğrencilerin saat 09.30 ile saat 13.30 arası katılım sağladığı kursta, 2 usta öğretici hocayla birlikte ahşap boyama, takı tasarımı gibi birçok ürün tasarlanıyor. Öğrenciler tasarladıkları ürünleri sergilerde satıp gelir elde ediyorlar. Bunun yanı sıra kursta öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirecek kitap okuma, puzzle, yazı yazma ve boyama gibi birçok aktivite yapılıyor.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Selda Kuloğlu, “Burada hafta içi her gün sabah saat 09.30 ile öğlen saat 13.30 arası çocuklarla beraber sosyal bir aktivite olarak ahşap boyama, takı tasarımı yapıyoruz. İsteyen ders çalışabiliyor ya da oyun oynayabiliyor. Burada bizim amacımız sadece bir şeyler öğrenmeleri değil, sosyal bir aktivite sahibi olmalarıdır. Çocukların birbirleriyle olan iletişimleri, ailelerin birazcık nefes almaları için oluşturulmuş bir kurumuz var. Kursumuz Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olmasına rağmen Fırat Üniversitesi yerleşkesinde devam ediyor. Yılsonu sergilerimiz olabiliyor ancak son 2 yıldır pandemi olduğu için hiç sergi yapamadık. Dolayısıyla hiçbir satışımız olmadı. Buradaki ürünleri çocuklara dağıtarak değerlendiriyoruz. Bu yıl toplam 20 çocuğumuz var. Genel olarak kursta, Down Sendromlu ve hafif zihinsel engelli çocuklarımız var” dedi.

Kursa katıldıkları için sevinçli olduklarını dile getiren öğrenciler ise kitap okuma, resim ve boyama gibi birçok aktivite gerçekleştirdiklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ