Elazığ’da özel bireyler doyasıya eğlendi

Elazığ’da Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel bireyler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Haberde İnsan 10.05.2022 13:01:32 0
Elazığ’da özel bireyler doyasıya eğlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2022 13:01

Elazığ’da Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel bireyler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Elazığ’da Valilik himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Engelli bireyler için farkındalık oluşturmak adına yapılan yürüyüş, Valilik Meydanından başlayarak Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezine kadar sürdü. Yürüyüş esnasında engelli bireyler, ’Herkes bir engelli adayıdır, engelleri aşmak için el ele, bugün sağlıklısın peki yarın’ yazılı pankartları taşıdı. Kültür merkezindeki etkinlik ise İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından müzik dinletisi ile devam etti. Etkinlik, özel bireylerin halaylar çekip eğlenmesiyle son buldu.

Engelliler Haftası münasebetiyle özel bireylerle bir araya geldiklerini belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Burada bir yürüyüş gerçekleştirdik. Şimdi de içeride bir salon etkinliğimiz olacak. Bu haftanın özelliği itibariyle şu mesajı vermeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz hayatın her alanında olmalılar. Eğitimin, sporun ve iş hayatının içerisinde olmalılar. Bunun için devletimiz sosyal devlet ilkesi olması gereği çok mesafeler kat etti ve çok ciddi alt yapılar geliştirdi. Maddi ve manevi değerler veriliyor. Bu işin yükünü özellikle anne ve babalar çekiyor. Onların yükünü hafifletebilmek için de tüm kamu kuruluşlarımız onlara destek oluyor. Amacımız engelli bireylerimizin niteliklerini arttırmak, becerilerini yükseltmek ve diğer bireyler gibi hayatın içerisinde kendi başlarına hayatlarına idame ettirebilmelerini sağlamaktır. Toplumun bütün kesimlerinin bu kardeşlerimizi desteklemesi gerekiyor. Zaten devletimizin temel politikası da bu yöndedir. İnşallah çok mesafe kat ettik. Bundan sonra daha da iyi olacaktır" dedi.

Programa, Vali Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, diğer kurum müdürleri, engelli bireyler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ