Elazığ’da futbol sahasında sosyal mesafeli cuma namazı

KORONA VİRÜS SALGINI DOLAYISIYLA CAMİLERİN YANI SIRA FUTBOL SAHALARINDA DA CUMA NAMAZLARI KILINMAYA DEVAM EDİLİYOR.

Haberde İnsan 12.06.2020 14:05:05 0
Elazığ’da futbol sahasında sosyal mesafeli cuma namazı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2020 14:05

Korona virüs salgını dolayısıyla Elazığ’da birçok cami bahçesinde olduğu gibi Kültür Park içerisindeki futbol sahalarında da cuma namazı kılındı. Bu hafta ilk defa 65 yaş üstündekiler de kısıtlamanın esnetilmesiyle cuma namazına gelebildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da cuma namazı korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kılındı. Bu hafta camilerin bahçesinin yanı sıra Kültür Park’ta bulunan futbol ve spor sahalarında da sosyal mesafeli bir şekilde cuma namazı kılındı. İl Müftüsü Selami Aydın tarafından futbol sahasında kıldırılan namaz öncesinde her türlü tedbir alınırken, ilk defa 65 yaş üstündekiler de kısıtlamanın esnetilmesiyle namaza gelebildi.

Şu anda devletin çok büyük bir gayret içerisinde olduğunu belirten İl Müftüsü Selami Aydın, “Büyük fedakarlıkla en güzel örneğini vererek bu hastalıktan kurtulmak için çok büyük mücadeleler verildi ve sonuna gelindi. Biz istiyoruz ki verilen bu emek boşa gitmesin. Kardeşlerimiz sosyal mesafeye dikkat ederek sayın valimizin talimatlarına uyarak güzel bir şekilde ibadetlerimizi yerine getirelim” dedi.

68 yaşında uzun süre sonra ilk defa cuma namazını kılabildi

Cuma namazını Kültür Park’ın spor sahasında kıldıklarını ifade eden vatandaşlardan Mahmut Salgar, “Müftümüz bize cuma namazını kıldırdı. Gerçekten çok güzel oldu. Ben 68 yaşındayım. Bundan önceki iki cuma namazına gelemedim almadıkları için ama şimdi serbest olduğu için gelip cuma namazımızı kıldık. Çok iyi ve güzel oldu” diye konuştu.

Sosyal mesafeye dikkat ederek cuma namazını kıldıklarını dile getiren vatandaşlardan İsmet Kara da, “Kültür park halı sahasında huşu içerisinde cuma namazımızı eda ettik. Allah kabul etsin. İnşallah bir sonraki hafta da camilerde kılarız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ