Elazığ’da 19 bin adetlik kalem koleksiyonu

ELAZIĞ’DA YAŞAYAN 71 YAŞINDAKİ GAZANFER ALBAYRAK, 20 YILDA 19 BİN KALEM BİRİKTİREREK KOLEKSİYON HALİNE GETİRDİ

Haberde İnsan 4.08.2020 10:40:16 0
Elazığ’da 19 bin adetlik kalem koleksiyonu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.08.2020 10:40

Elazığ’da yaşayan 71 yaşındaki Gazanfer Albayrak, hobi olarak 20 yılda 19 bin kalem biriktirerek koleksiyon haline getirdi.

2 çocuk babası Gazanfer Albayrak, Fırat Üniversitesi Hastanesinde çalıştığı sıralarda doktorlarda ve çalışanlarda farklı farklı kalemler gördü. Albayrak bunun üzerine bir hevesle hobi olarak kalem koleksiyonu yapma kararı aldı. Ardından gördüğü kurşun, pilot, tükenmez ve farklı şekildeki kalemleri toplayamaya başlayan Albayrak, 20 yılda 19 bin kalem biriktirdi. Kalemleri renk, özellik ve çeşit bakımından kategorilere ayıran Albayrak, poşetleyerek muhafaza etmeye başladı. Bazen kalemlerini evinin salonuna açan Albayrak, hobisini bilenlere gösteriyor.

15 sene Fırat Üniversitesi Hastanesinde çalıştığını belirten Gazanfer Albayrak, “Bu arada kalem çeşidini çok gördüğüm için içime heves doğdu. Bende pul, kibrit kutusu, para koleksiyonları vardı. Diğerlerini kardeşim almıştı. Daha sonra ben kalem koleksiyonuna başladım. Bugüne kadar geldi. 6 sene önce son bir sayım yaptım. Sayı 19 bin taneydi. Ondan sonra daha saymadım. Bildiğim 19 bin tane. Baktım doktorlarda ve herkesin elinde değişik ve farklı kalemler var. Koleksiyonda çeşidi çok olan şeyde yapılır. Bir ara tespih koleksiyonu yapacaktım, genelde çeşit ve tür aynı olduğunu için bir arkadaş istedi ona verdim. Bende kaleme başladım. Öyle aldı yürüdü” dedi.

“Çok büyük bir zevk alıyorum”

Halen kalem toplamaya devam ettiğini aktaran Albayrak, “Gittiğim esnaftan ve herkesten alırım. Bende olmayan bir kalem olduğunda isterim. Bende olan fazla kalemi kendisi ile değiştiririm. Kalemleri genelde kategorilere ayırdım. Aynı kalemin değişik renklerini seri halde dizdim. Renk olarak da sıraladım. Mavi, siyah, sarı, yeşil olmak üzere hepsini poşetler içerisinde kategorilere ayırdım. Çok büyük bir zevk alıyorum. Boş zamanlarda bazen getirip açıyorum. Topladığım kalemleri bir poşete dolduruyorum. Daha sonra hangi kalem hangi serideyse o kalemleri serilerin içerisine yerleştiriyorum” diye konuştu.

“Benim için her biri özel”

Kalemlerle oyalandığını ve çok mutlu olduğunu aktaran Albayrak, “O kadar güzel bir zevk ki. Bende sonra artık ne olur bilemem. Çocuklarım mı alır, sevdiklerine mi dağıtırlar. Sanıyorum eski basit kalemleri atarlar. Kıymetli kalemleri atmazlar, saklarlar. Belki koleksiyonumu devam ettirler. Benim için her biri özel. Hepsinin benin için çok kıymeti var. Basit kalemlerde olsa benim için koleksiyon içeriğinde olduğu için fark etmiyor. En kıymetlisi de en kıymetsizi de benim için aynı değerde” şeklinde konuştu.

“Para verseler de vermem”

Kalemde asla taviz vermediğini dile getiren Albayrak, “Bende olan fazla kalemler var. Üzerimde taşıyorum bende olmayan kalemlerle onları değiştiriyorum. Bunu sizi alın o kalemi bana verin koleksiyon yapıyorum diyorum. Sağlık ocaklarına kadar gittiğim her yerde o şekilde değişiklik yapıyorum. Elimde ve bende olamayan kalemleri asla vermem. Para verseler de vermem. Ben satın alıyorum. Para ile aldığım çok kalemler var.Eşimde anlayış gösteriyor. Bazen yardım ediyor, beraber değerlendiriyoruz. O da biliyor tabi kıymetini ve değerini"ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ