Elazığ depreminde torunu ve gelinini kaybetti: "Halen daha aynı acıyı yaşıyoruz”

Elazığ’da meydana gelen depremde 14 kişini hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden 62 yaşındaki Abbas Yıldız, “24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz” dedi.

Haberde İnsan 23.01.2021 11:42:48 0
Elazığ depreminde torunu ve gelinini kaybetti: "Halen daha aynı acıyı yaşıyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.01.2021 11:42

Elazığ’da meydana gelen depremde 14 kişini hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden 62 yaşındaki Abbas Yıldız, “24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz” dedi.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ağır hasar gördü. Depremde en çok can kaybı ise merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Dilek Sitesinde oldu, 14 kişi yaşamını yitirdi. Çöken binada Anne Fatma Yıldız(29) ve oğlu Duru Abbas’ın (2) cansız bedenleri çıkartılırken diğer oğlu Miraç Yıldız (9) ise sağ olarak kurtarılmıştı. Dede Abbas Yıldız(62) gelini ve torunu kaybedişinin seneyi devriyesine 1 gün kala o acı anları anlattı. Duygu dolu anlar yaşayan ve bazen cümle kurmakta zorlanan dede Yıldız, “24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz. Unutmuyoruz her gün aklımızda” dedi.

Deprem olduğu an evde olduklarını aktaran Abbas Yıldız, “Akşam namazını kıldık. O anda önce ufak bir sallantı oldu. Bir daha vurduğu zaman şaşırdık ve kalktık. Her taraf sanki birbirine geçiyordu. Kötü bir felaketti. Çok korktuk. O anda toz duman içerisinde bir yere kaçamadık, kapının eşiğinde durduk. Ondan sonra sallantı durduğu zaman el feneri aldık elimize ve kaçtık. Eşofman ve gecelik ile kaçtık. Aşağı geldik toz dumandı" diye konuştu.

Torunu ve gelini bitişikteki Dilek Sitesi’nde hayatını kaybetti"

Bina çıkışına geldiklerinde bitişikteki binanın çöktüğünü gördüğünü anımsatan Yıldız, "O binada benim oğullarımın evi vardı. Bir tanesi çocuklarını götürmüştü ve evde kimse yoktu. Diğerinin çocukları ise evdeydi. Orada herkes feryat ediyordu. Benim oğlanda geldi ve dizlerini döverek ben çocukları eve yeni bıraktım dedi. Eşi ve 2 çocuğu evdeydi. Kentte ilk çöken bina Dilek Apartmanıydı. Elazığ’ın tüm yetkilileri oraya gelmişti. İlk olarak benim küçük torunumu çıkardılar. Ondan sonra gelinimi çıkardılar. Sonradan büyük torunumu çıkardılar. Hastaneye götürdüler. Bizde peşlerinden gittik. Allah rahmet eylesin. Büyük torunumu Medical Park Hastanesine, küçük torun ve gelinimi Fırat Üniversitesi Hastanesine götürmüşlerdi. Biz onların derdine düştük. Rabbim inşallah hiçbir zaman tekrar o acıyı ve felaketi kimseye yaşatmasın. İzmir’de ve burada oldu. Onların hepsi şehit oldu. Rabbim inşallah onların mekanını cennet eder. Rabbim ne Elazığ’a ne başka ülkeye ve ile göstermesin” ifadelerini kullandı.

"Hiçbir depremde böyle yardım gelmedi, devletten ve milletten Allah razı olsun"

Acılarının taze olduğunu aktaran Yıldız, “24’ü geldiği zaman halen daha aynı acıyı yaşıyoruz. O 24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz. Unutmuyoruz her gün aklımızdadır. Rabbim sabır versin. Elazığ’a gelen yardımlar hiçbir yere gitmedi. Hiçbir depremde böyle bir yardım gelmedi. Allah devletten ve milletten razı olsun. Allah devlete millete zeval vermesin” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ