Ehram ürünleri yok satıyor

ERZURUM 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE AZİZİYE BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE AÇILAN EL SANATLARI ÜRETİM İŞLETMESİ COĞRAFİ İŞARETİ TESCİL EDİLEN EHRAM İLE DÜNYAYA AÇILIYOR.

Haberde İnsan 13.08.2020 15:37:28 0
Ehram ürünleri yok satıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.08.2020 15:37

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde Aziziye Belediyesi tarafından hizmete açılan El Sanatları Üretim İşletmesi coğrafi işareti tescil edilen ehram ile dünyaya açılıyor.

Bir zamanlar Erzurum’da kadınların koyun yününden kendi elleriyle yaparak kullandığı çarşaf şeklinde ki giysi şimdilerde yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Kadın giyiminde tercih edilen ceket, etek ve çeşitli takılarda çeşitlendirilen bu tesiste erkekler içinde giysi ve takılar düşünülmüş. Cazibesi son yıllarda artış gösteren ehramın yaygınlaştırıp istihdam ve ekonomiye katkı sağlamayı düşündüklerini anlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yerel yönetimler olarak kültürün ve ekonominin gelişmesi anlamında çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Yeni üretim tesisleri yeni istihdamlar hedeflediklerini söyleyen Başkan Orhan, "El Sanatları Üretim İşletmemiz ekonomiye katkı sunmaya başladı. Coğrafi işaretini aldığımız ehram kumaşından üretilen birçok ürün piyasada yerini aldı." diye konuştu.

Başkan Orhan, Üretim Tesisini İnceledi

Başkan Orhan, beraberinde belediye yöneticileri ile üretim işletmesini gezdi. Aziziye Belediyesi olarak özellikle eksikliği hissedilen istihdamın artırılmasına yönelik projeler geliştirdiklerini anlatan Başkan Orhan, "Özellikle ev hanımlarımıza meşgale edinmeleri ve ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla açtığımız benzer tesisler içinde projeler geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ